Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ II...

Στον "υπερσύγχρονο" ΧΥΤΑ Φυλής συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Εμείς τα γνωρίζουμε καιρό και είναι και αυτά, μαζί με άλλα, σημαντικοί λόγοι που δικαιολογούν την αντίδρασή μας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Τον τελευταίο καιρό, ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ, λόγω του προβλήματος με τους υπαλλήλους του ΕΣΔΚΝΑ, αφού έληξαν οι συμβάσεις τους.

Πράτωντας σωστά και θέλοντας να προστατέψει τους υπαλλήλους της, αναστέλλει την παροχή των υπηρεσιών της μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη. Δεν είναι η πρώτη φορά, που εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Φυλής πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Ακόμα και αν το Οβριόκαστρο πληρούσε τα κριτήρια κατασκευής ΧΥΤΑ, ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων;


Εσείς τους έχετε εμπιστοσύνη;


δημοσίευμα από το aftodioikisi.gr

ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΛΟΓΩ….ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Την αποχώρησή του από το ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι να αποκατασταθεί η έννομη τάξη αποφάσισε η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων.

Αιτία, όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε η εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη είναι «η ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα σήμερα (σ.σ. χθες) μεταξύ δύο ομάδων αθιγγάνων» εντός του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα «οι χειριστές των μηχανημάτων μας....παρείχαν τις υπηρεσίες τους υπό την ανταλλαγή πυροβολισμών, με τις σφαίρες των όπλων να περνούν πάνω από τα μηχανήματά τους»!!!...

Καμία επέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία «η οποία όμως μέχρι τη σύνταξη της παρούσας δεν έχει εμφανιστεί. Βάσει των ανωτέρω θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη ληφθείσα απόφασή μας, επιβεβλημένη από τις δυσμενείς υφιστάμενες συνθήκες στο χώρο, περί διακοπής παροχής υπηρεσιών μας έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση και απομακρυνθούν αρμοδίως οι αθίγγανοι».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με την παρουσία τσιγγάνων στο ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι νέα, καθώς ομάδες τσιγγάνων βρίσκονται συνεχώς στο χώρο αναζητώντας χρήσιμα αντικείμενα ανάμεσα στα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των χειριστών μηχανημάτων.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στην Αστυνομία αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την αποκατάσταση της έννομης τάξης στο ΧΥΤΑ. «Φαίνεται, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, ότι ούτε και χθες παρενέβη η αστυνομία, γιατί είχε άλλη απασχόληση στην Κερατέα».....Υ.Γ. - Για την χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ έχουν ληφθεί υπόψιν κάποια κριτήρια αποκλεισμού. Έστω ένα να υπάρχει η περιοχή απορρίπτεται. Για το Οβριόκαστρο ισχύουν τα παρακάτω και είναι περισσότερα από ένα...

  1. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρηστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)
  2. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995)
  3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων
  4. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά,τόσο σε ποσότητες,όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)
  5. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία
  6. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980 (ή μάλλον ήταν,αφού ο περιφερειάρχης Αττικής "αποφάσισε και διέταξε" "άρση της αναδάσωσης" τον προηγούμενο Αύγουστο(08/2007) ,την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν.... (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)
  7. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης " μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος")Δεν υπάρχουν σχόλια: