Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...Το ΠΑΡΑκράτος συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους, να παραπληροφορεί και να εκβιάζει. Τα ΜΜΕ πανυγηρίζουν γιατί πήρε παράταση το κλείσιμο των παράνομων χωματερών για 6 μήνες και έτσι δεν θα πληρώνουμε πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παρανομες χωματερές υφίσταται στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Αλήθεια, μπορεί να μας πληροφορήσει το ΥΠΕΣ πόσες παράνομες χωματερές λειτουργούν από 01.01.2011 στην Αττική και ποιες είναι αυτές;Όσον αφορά το ταξίδι του πρώην δημάρχου Κερατέας στις Βρυξέλλες, δεν περιμέναμε και πάρα πολλά πράγματα. Είναι γνωστή η θέση της Ε.Ε. πως δεν επεμβαίνει στο Εθνικό Δίκαιο, δηλαδή δεν εξετάζει αν το έργο είναι νόμιμο ή όχι(;) άλλα όταν τελειώσει, θα ελέγξει αν έχει γίνει με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει. Τότε και μόνο τότε μπορεί να επέμβει και αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά επιβάλλει πρόστιμα ή ζητά πίσω τη χρηματοδότηση.Στα μπλόκα την Παρασκευή είχαμε άλλη μια μεγάλη νίκη. Οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και ήδη το έχουν καταλάβει καλά αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντες. Μεγάλη ένταση υπήρχε από νωρίς το βράδυ στο σημείο όπου τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο. Για αρκετή ώρα υπήρχε ο γνωστός "εποικοδομητικός διάλογος" με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεχίζεται εδώ και ημέρες. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, το ηθικό των κατοίκων ανεβαίνει, ενώ από την απέναντι πλευρά δε συμβαίνει το ίδιο. Λίγο αργότερα, κι ενώ συνεχίζονταν οι "συνομιλίες" στη Λαυρίου, μία ομάδα 40 ατόμων ξεκίνησε για το βουνό. Στόχος: Τα μηχανήματα του εργολάβου. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν αστείο καθώς οι "εκλεκτοί" φύλακες των μηχανημάτων το είχαν ρίξει στο ποτό και τον χορό. Ωραία συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους που επί ώρες "εργάζονταν σκληρά". Την κατάλληλη στιγμή έγινε η επίθεση και τα ΜΑΤ το αντιλήφθηκαν στα 15 μέτρα μακριά τους. Έγινε μάχη σώμα με σώμα, έγιναν ζημιές στα μηχανήματα και οι αστυνομικοί τα είχαν χάσει. Μία ακόμα απόδειξη πως χωρίς τις μάσκες και τα χημικά είναι κότες. Η σύγχυση που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει ένας από αυτούς το πιστόλι του και να το κολλήσει ατο κεφάλι ενός από τους κατοίκους. Εκείνος ψύχραιμα γυρισε και του είπε: "Ρίξε μου ρε αν έχεις τα κότσια και κοίτα τριγύρω σου, να δεις τι θα γίνει μετά..."Το όπλο επέστρεψε στη θήκη του...Σήμερα Σάββατο τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του λόφου Βίλλια, εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, ακριβώς στο σταθμό του Φυσικού Αερίου. Μήπως είναι MEGA λάθος αυτή η επιλογή;Η Κυριακή είναι μία μεγάλη ημέρα, γεμάτη εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί στον πολυχώρο ATTART φιλοξενείται μία σπουδαία φιλανθρωπική εκδήλωση για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΜΑΤ θα επιτρέψουν την είσοδο. Είδωμεν...Στις 11 ακολουθεί συγκέντρωση - διαδήλωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων στο Δημαρχείο Κερατέας και στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.
Στις 12 το μεσημέρι Οι πολιτιστικοί φορείς της Κερατέας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης μας από τις 11 Δεκεμβρίου, στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.


Στις 6 το απόγευμα
Μία πρωτοβουλία κατοίκων της Κερατέας, αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής και αλληλέγγυων, με προβολή βίντεο και συζήτηση.
Ελπίζουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Τα λέμε στο δρόμο...
Υ.Γ. - Το Σάββατο το πρωί αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μας. Από όλους εκείνους που προεκλογικά δεν είχατε αφήσει κηδείες και μνημόσυνα για την ψήφο, ελάχιστοι δώσατε το παρόν. Εμείς στις δικές σας θα έρθουμε...

1 σχόλιο:

Roadartist είπε...

Καλό του ταξίδι και τιμή στην μνήμη του...

..Για τον Αγώνα σας, ότι και αν γράψουμε θα είναι πολύ λίγο..