Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ - Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΙΩΠΑ...


Λίγα λεπτά πριν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοινώθηκε δήλωση του κ. Ραγκούση ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα, αλλά  ΧΥΤΥ και πως οι κάτοικοι δεν θέλουν τα σκουπίδια στον τόπο τους αλλά να τα πάνε αλλού. Μέγα ψέμα. τα τεύχη δημοπράτησης μιλούν ξεκάθαρα για ΧΥΤΑ και τίποτε άλλο!!!

Άλλο ψέμα που είπε ο υπουργός είναι πως το έργο θα είναι για τα απορρίμματα της περιοχής και ΜΟΝΟ. Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει για το Οβριόκαστρο 127.000 tn απορρίμματα το χρόνο. Δεν παράγει αυτές τις ποσότητες η Λαυρεωτική ούτε στη φαντασία τους(η Κερατέα μόνο παράγει λιγότερο από 10tn την ημέρα) και δεν είναι η Κερατέα και η Λαυρεωτική υπαίτιες για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η κακοδιαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους του λεκανοπεδίου και φυσικά Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά έχουν δημοσιευθεί άπειρες φορές στον τύπο.
Είναι ντροπή για έναν υπουργό να παραπληροφορεί και να δημιουργεί εντυπώσεις και είναι ντροπή και για ένα μεγαλό τηλεοπτικό σταθμό να μην επαληθεύει τις πληροφορίες που μεταδίδει.Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα κριτήρια αποκλεισμού της περιοχής
Υπάρχει ΠΡΟΤΑΣΗ από το 1997, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας μόνοι μας και εντός της Λαυρεωτικής.


Κι ενώ είχε συμφωνήσει αρχικά η τότε κυβέρνηση, μετά το απέρριψε.


Αυτή τη στιγμή η Κερατέα πραγματοποιεί 6 προγράμματα ανακύκλωσης, έχει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και βιολογικό καθαρισμό.


Δε ζητάμε οι κάτοικοι να τα πάμε αλλού, αλλά με σύγχρονη μέθοδο και με άλλη χωροθέτηση να διαχειριστούμε τα απορρίμματα που παράγουμε στη Λαυρεωτική μόνοι μας, σε περιοχή εντός της Λαυρεωτικής, όχι αλλού...

Μία αξιόλογη πρόταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σε εθνικό επίπεδο, είναι αυτή του καθηγητή του πολυτεχνείου Κρήτης κ. Οικονομόπουλου που μπορείτε να δείτε εδώ Μελέτη ΟικονομόπουλουΌσον αφορά τον κ. Παπουτσή έιναι άφαντος και δε μας εξηγεί γιατί η αστυνομία αγνοεί την εισαγγελική παραγγελία; Γιατί ξυλοκοπούνται νομοταγείς πολίτες που έχουν δίκιο; Γιατί ξυλοκοπούνται όποιοι βρεθούν μπροστά τους, όπως δημοσιογράφοι;

Συνεχίζουμε...Υ.Γ. - Βίντεο σχετικά με το Οβριόκαστρο ΕΔΩ

2 σχόλια:

Staroad είπε...

Το θέμα με τα αρχαία έχει λυθεί;

antixytax είπε...

@ Staroad - Υπάρχουν δύο γνωμοδοτήσεις της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων το 1996 και 1997, που μπορείς να δεις εδώ: http://picasaweb.google.com/xartopolemos/mIEkjC#5227749980164950530 και http://picasaweb.google.com/xartopolemos/mIEkjC#5227749984348202338 και απαγορεύει την οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το 2003 με νέο έγγραφό επιτρέπει την κατασκευή υπό προϋποθέσεις http://picasaweb.google.com/xartopolemos/mIEkjC#5227749981917349426. Για οποιαδήποτε εκσκαφή χρειάζεται η γνωμοδότηση της αρχαιολογίας. Στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρχει γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλιου, το οποίο πρέπει να συγκαλέσει η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Μενδώνη. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν το κάνει ούτε τώρα, ούτε το 2003 που ήταν πάλι γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού και που ψηφίστηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι πως στον χώρο βρίσκονται μεταλλεύτικές στοές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από την αρχαιότητα.