Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας της Δυτικής Αττικής...

Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να φέρει σε σύγκρουση τους πολίτες της Δυτικής Αττικής με αυτούς της Ανατολικής, πέφτει στο κενό. Σαν κάτοικοι της Κερατέας ΠΟΤΕ δεν είπαμε  ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΑ ΠΑΝΕ. Πάντα είχαμε πρόταση αυτοδιαχείρισης και στη Φυλή, παρότι υπάρχει ΚΥΑ για τη μεταφορά τους εδώ και χρόνια, τα μεταφέρουμε από τον Ιανουάριο του 2011. Και μιλάμε για το 2 τις χιλίοις περίπου της ημερήσιας ποσότητας που μπαίνει στη Φυλή. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους και φωνάζουμε μαζί τους να κλείσει οριστικά αυτό το τέρας που καταστρέφει τις ζωές τους και λέγεται ΧΥΤΑ Φυλής-Λιοσίων και δεν είναι τίποτε άλλο από τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης. Αυτό που επιθυμούν οι κυβερνώντες, οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής και φυσικά τα αφεντικά τους, είναι η Φυλή να είναι Η ΑΙΩΝΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ. Ακόμα και αν εφαρμοζόταν ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Κερατέα και Γραμματικό προβλέπεται να θάβεται το 14% της ποσότητας που παράγεται. Άρα, η Φυλή θα συνεχίσει να λειτουργεί για ΠΑΝΤΑ ως η μεγάλη χωματερή της Αττικής. Τα περί κορεσμού της Φυλής είναι αστεία απόπειρα τρομοκρατίας. Αν θέλουν, ας σταματήσουν την ΕΙΣΑΓΩΓΗ από Πελοπόννησο και Στερεά 3000 τόνων απορριμμάτων την ημέρα. Δεν θα το κάνουν γιατί το μαύρο χρήμα είναι ζεστό και άφθονο.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ακολουθεί κάλεσμα των κατοίκων για ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά την επιτυχημένη ανοιχτή συνέλευση συντονισμού στο Καματερό, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Καματερού, την Κυριακή 10 Απρίλη για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τη νίκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν μαζικοί φορείς και αγωνιστές από τις περιοχές: ΦΥΛΗΣ, Πετρούπολης, Α. Λιόσια, Ζεφυρίου, Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι, Χαϊδάρι.

Όλοι μαζί συναποφασίσαμε ότι:

• Για την Οριστικό κλείσιμο της Χωματερής από τη Φυλή είναι αναγκαία ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κατοίκων και φορέων της περιοχής! Με την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση του αγώνα μας!

• Στο αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής δεν περισσεύει κανένας! Παρά μονό εκείνοι που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία αντιλαϊκών συμφερόντων, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν το  δίκαιο αίτημα για το κλείσιμο της χωματερής για να κερδίσουν αντισταθμιστικά οφέλη.

• Καλούμε όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής

Ανοιχτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
Κυριακή, 17 Απριλίου 11:00πμ στον προαστιακό της Φυλής

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού, παραδίδοντας την διαχείριση των απορριμμάτων στους μεγαλοεργολάβους (βλέπε Μπόμπολας κλπ). Υιοθετώντας πανάκριβες και πιο επικίνδυνες λύσεις ,για την υγεία μας και για το περιβάλλον όπως η «βιολογική» ξήρανση και καύση στη συνέχεια. Λύση που εξυπηρετεί τους μεγαλοεργολαβους που θα το αναλάβουν, για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη ,από την διαχείριση των απορριμμάτων και την όποια παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας. Διαδικασίες πανάκριβες που θα τριπλασιάσουν το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών και τελικά θα το μετακυλήσουν στις πλάτες μας μέσω των δημοτικών τελών.

Παραβλέποντας εγκληματικά τις συνέπειες από τις διοξίνες που θα απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία τις «ξήρανσης» και της καύσης. Δηλαδή και θα μας δηλητηριάζουν και θα τους πληρώνουμε αποπάνω ή όπως λέει και ο λαός μας «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»

Οι συνέπειες, περιβαλλοντολογικές αλλά και οι οικονομικές θα αγγίξουν όλη την Αττική μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού.

Το σχέδιο τους προβλέπει την παραχώρηση για 25 χρόνια των 3 χωματερών Φυλή –Κερατέα- Γραμματικό, στους ιδιώτες και δημιουργία 2 εργοστασίων καύσης στην Φυλή ,1 στην Κερατέα και 1 στο Γραμματικό. Στο όνομα των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και της ΕΥΔΑΠ , έχουν αποφασίσει να μας ξαναφέρουν και την ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ στη χωματερή της Φυλής.

Οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται με ηρωικό τρόπο εδώ και πολλούς μήνες, Αντιστεκόμενοι στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τον τόπο τους σε χωματερή. Για τον ίδιο λόγο πρέπει ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και εμείς οι κάτοικοι του Καματερού-Αγ.Αναργύρων της Φυλής της Πετρούπολης και μαζί μας ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ.

Δεν τους φτάνει που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε κόλαση και να δηλητηριάσουν ακόμα περισσότερο και τον αέρα που αναπνέουμε.


ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ
  •  Αρνούμαστε να δεχτούμε άλλο την παραμονή της χωματερής στη Φυλή!
  •  Αρνούμαστε την δημιουργία εργοστασίων καύσης στη Φυλή!
  •  ΕΞΩ ΟΙ χωματερές και τα ΧΥΤΑ από τις κατοικημένες περιοχές.
  •  Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη των εργολάβων των σκουπιδιών!
  •  Έξω οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμάτων.
  •  Όχι στους «πράσινους» φόρους που ετοιμάζουν.
  •  Διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: