Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η επόμενη πράξη στο θέατρο του παραλόγου...

Δεν χρειάζεται πρόλογος για το κείμενο που ακολουθεί. Απλά στο πρόσωπο του φίλου που το έστειλε θα ευχαριστήσουμε όλες και όλους για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρετε και στη λειτουργία του blog, αλλά πρωτίστως στον αγώνα μας. Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι από την επόμενη ημέρα που ο χιονιάς "έκαψε" τα μηχανήματα. Στο πάνω μέρος της μπουλντόζας διακρίνεται λίγο από το "μάυρο" και δίπλα της βρίσκεται το "πρώην" φορτηγό...


Βλέποντας αυτή την εικόνα διαπιστώνω με μεγάλη μου θλίψη να σχηματίζεται μέσα στο μυαλό μου η φράση: "Δεν μου κάνει καμία εντύπωση". Έτσι λοιπόν δεν μου κάνει καμία εντύπωση όταν αντικρίζω 12 αστυνομικούς που πληρώνουμε όλοι μας για να εκπαιδευτούν, μετακινούνται, εργάζονται, με 3 τζιπ που κινούνται και συντηρούνται με τους δικούς μας φόρους να "φυλάνε" (;) 3 καμένα μηχανήματα. Στο κράτος όπου η ερώτηση του κ. Λαζόπουλου "Παράλογοοοο;" χρησιμοποιείται με την ίδια συχνότητα όπως το "Καλημέρα" αποφάσισε να πληρώνει τοοοσους μισθούς (και λοιπά έξοδα) με την χαζο-πρόφαση των μηχανημάτων, αλλά και αφού ο χιονιάς τα "έκαψε" ακόμα πιο απροκάλυπτα συνεχίζει να πληρώνει για να τα φυλάνε. Και φυλάνε τι; Τα καμμένα;

Αυτή την στιγμή ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας στο Οβριόκαστρο;

Να προφυλάξει τα μηχανήματα από δολιοφθορά των κατοίκων;
- Πολύ καλή δουλειά, δώστε τους ένα παράσημο που τα κατάφεραν μια χαρά μέχρι στιγμής.

Να μην κλέψει κάποιος τα μηχανήματα;
- Και να θέλει δεν μπορεί, τα τιμόνια και τα χειριστήρια έλιωσαν από την φλόγα των κατοίκων που αντέχουν το χιονιά της κυβέρνησης.



Για κανέναν από τους παραπάνω λόγους δεν τους χρειαζόμαστε. Ας γυρίσουν πίσω και να φροντίσουν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ασφαλή που είναι και το λειτούργημά τους. Τα μηχανήματα στο Οβριόκαστρο δεν χρειάζονται άλλη προστασία. Ό,τι ήταν να πάθουν το έπαθαν.



Τώρα στέκουν απανθρακωμένα κουφάρια, μνημείο στο "Παράλογοοοο" του ελληνικού κράτους και της ακαμψίας της κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί στέκουν δίπλα τους σαν Προεδρική φρουρά να τα φυλούν. Δεν θέλω να θίξω την Προεδρική Φρουρά αλλά πλέον ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος, αφού τα μηχανήματα και η φρούρηση αυτών είναι μόνο συμβολική... όπως και ο Άγνωστος Στρατιώτης. Δίνουν το μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καμφθεί από τις αντιδράσεις του κόσμου. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα, οι τσέπες των λίγων είναι πεινασμένες και βαθιές. Θέλουν να δείξουν ότι καμία Κερατέα - Γαλατικό χωριό δεν θα μπορέσει να δώσει το σύνθημα για οποιαδήποτε επανάσταση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας γεωγραφικό, πολιτικό, οικονομικό, εργατικό ή ταξικό.



Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο... και ο ξενοδόχος έχει χάσει την υπομονή του και είναι θέμα χρόνου να διώξει τον νοικάρη. Το θέμα είναι το πότε.



Οι πολιτικοί έχουν δύναμη μόνο μέσα από εμάς, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Έχουν την πολιτική υπόσταση που τους επιτρέπουμε εμείς να έχουν.



Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.



Ο φωτογράφος


Υ.Γ. από τον φωτογράφο προς τα ΜΑΤ

Καταλαβαίνω ότι νοιώθατε υποχρέωση - αγωνία να επιστρέψετε το φιλοδώρημα των κατοίκων από την νύχτα της Τρίτης, οπότε και ευχαριστώ για το δακρυγόνο, όμως έπεσε μόλις 500μ μακριά μου, οπότε δυστυχώς δεν το πρόλαβα. Δεν πειράζει την άλλη φορά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: