Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΟΛΗ Η ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΞΑΝΑ...

Αύριο το πρωί συμπαραστεκόμαστε στο συμπολίτη μας, που συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια.
Αναχώρηση με πούλμαν από το Λαύριο, στις 9:30 από την εθνική τράπεζα και από την κεντρική πλατεία Κερατέας στις 10.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί...


"Κερατέα" από τον Νίκο Μπογιόπουλο

Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.
Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση επιχείρηση τρομοκρατίας.
Υφίστανται την ωμή βία. Συμβιώνουν με τα ένστολα «τσαμπουκαλίκια». Η καθημερινότητά τους είναι πλέον συνυφασμένη με την καταστολή. Τους ξυλοδαρμούς. Τις εισβολές στα σπίτια τους. Τις διώξεις. Τα χημικά. Τις καταστροφές των περιουσιών τους.
Και βέβαια, επειδή η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστες χαραμάδες αλήθειας, η φωνή των κατοίκων είτε «πνίγεται», είτε διαστρεβλώνεται και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.
*
Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» εφαρμόζουν στην Κερατέα το δόγμα τους σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
Το δόγμα τους είναι ένα: «Κάνουν ό,τι γουστάρουν»!
Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, οι «σοσιαλιστές» μας να έχουν ευρύτερο σχέδιο.
Να χρησιμοποιούν την Κερατέα σαν πείραμα. Σαν προσομοίωση του μέλλοντος που ετοιμάζουν να μας «φορέσουν» σε κάθε γωνιά της επικράτειας.
*
Η ιστορία ξεκινάει μερικά χρόνια πίσω. Και είναι πολύ διδακτική.
«Επρεπε το κράτος να πει στους δημάρχους: "Εχετε δυο μήνες για να αποφασίσετε για νέες χωματερές. Δεν αποφασίζετε! Νομοθετώ και κατεβάζω τα ΜΑΤ, τα τανκς, το στρατό, τι χρειάζεται, και ανοίγω νέα χωματερή". Ετσι λειτουργούν τα κράτη»!
Παρά κάτι συμπληρώθηκε μια δεκαετία από εκείνη την τόσο «γλαφυρή» δήλωση του Θ. Πάγκαλου (στον ρ/σ ΣΚΑΪ, 12/3/2003).
Το θέμα ήταν οι χωματερές και το πώς η εξουσία θα έπρεπε να δράσει στην ευρύτερη περιοχή για την χωροθέτησή τους. Αυτά έλεγε τότε ο Πάγκαλος.
Σήμερα η κυβέρνηση του αντιπροέδρου δεν έφτασε μέχρι του σημείου να στείλει πρόσκληση στα «τανκς» και το «στρατό». Προς Θεού! Εχει περιοριστεί στα ΜΑΤ...
*
Όμως η κυβέρνηση των ΜΑΤ υποτίθεται ότι πρέπει να ενεργεί με βάση το δίκαιο. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση είναι που μετατρέπεται κάθε τρεις και λίγο σε «εισαγγελέα» θέτοντας σε όποιον της «αντιμιλάει» το «αμείλικτο» ερώτημα: «Σέβεστε τους νόμους;»...
Αλλά ποιο «δίκαιο» ακριβώς εφαρμόζουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στην Κερατέα; Ποιους νόμους εφαρμόζουν; Οι κάτοικοι δείχνουν να μην αμφιβάλουν: «Το "δίκιο" των εργολάβων», απαντούν.
Μάλιστα προσκομίζουν και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για να τεκμηριώσουν τη θέση τους:
Πριν λίγες ημέρες, την 1η του μήνα, το δικαστήριο, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, εξέδωσε (για δεύτερη φορά!) απόφαση με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή για ΧΥΤΑ. Εκτός μάλιστα όλων των υπολοίπων λόγων που επικαλείται το δικαστήριο είναι και τούτος: Ότι για να επιτραπούν οι εργασίες θα πρέπει πρώτα να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό.
Και εδώ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο:
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία εκφράζει την «έντονη αντίθεσή του στην επαπειλούμενη κατασκευή του ΧΥΤΑ Κερατέας, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου» και «καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ιστορικού και αρχαιολογικού τοπίου της Λαυρεωτικής»!
*
Τελικά, δεν μένει αμφιβολία: Εκείνοι που πραγματικά επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση, τόσο από άποψη σεβασμού της αρχαιολογικής κληρονομιάς, όσο από άποψη συνάδουσα με τη δικαστική απόφαση, και κυρίως από την άποψη της περιβαλλοντικής προστασίας και της υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι οι κάτοικοι.
Όχι η κυβέρνηση. Οι κάτοικοι.
*
Ο αγώνας των κατοίκων, λοιπόν, είναι δίκαιος. Και θα είναι κέρδος αυτού του αγώνα, που καταδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική αυθαιρεσία, η διεξαγωγή του περιφρουρημένα από «παγίδες» και προκλήσεις που μπορούν να τον προβοκάρουν, με έναν προσανατολισμό που θα θέτει στόχο:
α) την χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου
β) την αταλάντευτη εναντίωση στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων και
γ) το άμεσο κλείσιμο και την αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.
*
Εν κατακλείδι:
Η αλληλεγγύη απέναντι στους κατοίκους της Λαυρεωτικής δεν μπορεί παρά να είναι αυτονόητη.
Η καταγγελία της άγριας επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση το ίδιο.
Η συμπαράσταση στα αιτήματά τους για άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή και για καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή τώρα και στο μέλλον, αμέριστη.

Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στη σημερινή συγκέντρωση...


Συγκέντρωση και διαδήλωση αλληλεγγύης στον Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Καταγγέλλουμε την χτεσινή πρωτοφανή αστυνομική εισβολή και επίθεση στην Κερατέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό της Κερατέας και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων επιβάλλει συνθήκες χούντας. Είμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Κερατέας.


Οχι ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο!
Να αποχωρήσουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις!


Συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης
μαζικών φορέων και αριστερών οργανώσεων και κινήσεων


Τετάρτη 30 Μαρτίου, 7:00 μ.μ.

Κεντρική πλατεία Κερατέας
και διαδήλωση στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ



Αριστερες Οργανώσεις - Κινήσεις - ΜαζικοΙ ΦορεΙς

"Καταγγέλλουμε την χτεσινή πρωτοφανή αστυνομική εισβολή και επίθεση στην Κερατέα . Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό της Κερατέας και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων επιβάλλει συνθήκες χούντας.
Είμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Κερατέας.
Όχι ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο - Να αποχωρήσουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις.
Συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης μαζικών φορέων και αριστερών οργανώσεων και κινήσεων,
Τετάρτη 30/03, 7μ.μ. κεντρική πλατεία Κερατέας και διαδήλωση στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ".

Αριστερές οργανώσεις-κινήσεις-μαζικοί φορείς

==================================================================

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

29.3.2011

Η καρδιά της αντίστασης κτυπάει στην Κερατέα

  • 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται τον τόπο της , το περιβάλλον της, το μέλλον των παιδιών της. 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται το δικαίωμα της αντίστασης απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να ισοπεδώσει, εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις, δημόσια υγεία, παιδεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Κερατέα πληρώνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει ότι, αν υποχωρήσει στο κίνημα της Κερατέας, θα αρχίσει η ρωγμή στην αντιλαϊκή πολιτική της. Γι’ αυτό υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια μια βάρβαρη πολιτική - και από περιβαλλοντολογική άποψη- και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.
  •  Σήμερα με πολεμική προετοιμασία η κυβέρνηση έστειλε, για μια ακόμα φορά, τα ΜΑΤ στην Κερατέα, για να δείξει την πυγμή της και τη βούλησή της ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Το μήνυμα αυτό έχει αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους που κατεβαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Γι’ αυτό ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική είναι και αγώνας για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της νομιμότητας , αφού η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τις αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν κρίνει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
  • Το κίνημα στην Κερατέα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης. Αφορά όλους εμάς που δοκιμάζουμε καθημερινά την πιο βάρβαρη πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ο λαός της Λαυρεωτικής έχει νικήσει στη συνείδηση του λαού. Μια εξέγερση που κρατάει 110 μέρες στους δρόμους ενάντια στη βία και το ψέμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης και πρέπει να νικήσει. Τα ΜΑΤ πρέπει να φύγουν και ο ΧΥΤΑ να ακυρωθεί. Εμείς οι εκπαιδευτικοί με παράδοση αγώνων ενάντια στη αυθαιρεσία της εξουσίας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της αντίστασης στην Κερατέα.
  • Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής και ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» καλούν τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους της Αττικής να αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Κερατέα.
  • Καλούμε όλους την Τετάρτη 30/3, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Κερατέας σε μια έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα της Λαυρεωτικής.
Το κίνημα στην Κερατέα είναι και δική μας υπόθεση. Πρέπει να νικήσει και θα νικήσει. Βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Είμαστε στο πλευρό τους.

Για τα Δ.Σ 

Η Πρόεδρος
Αννα Μπαχτή

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ρούπας



1917 ή 2011 ;

του Αντόνιο Γκράμσι

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι' αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι' αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ' αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι' αυτό που έκανε και ειδικά γι' αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ' αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ' αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ' αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι' αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους
»

11 Φεβρουαρίου 1917

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΙV

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

29/03/2011

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναλγησίας , αυταρχισμού και καταστολής στην Κερατέα. Φαίνεται μάλιστα ότι ψάχνει ακόμα και για θύματα προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για εγκατάσταση πάση θυσία του εργολάβου του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την επιμονή της να μείνουν εκεί τα ΜΑΤ και να ξεδιπλώσουν σήμερα μια άνευ προηγουμένου επίθεση, παρ' όλη τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας που αρνούνται σχεδόν 4 μήνες τώρα να παρατήσουν αμαχητί το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, είναι πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης για όλους μας γιατί είναι πρότυπο αντίστασης και ανυπακοής. Γι' αυτό δέχεται λυσσαλέα επίθεση, γι' αυτό και η κυβέρνηση προκειμένου να μην επιτρέψει την νίκη του αγώνα των κατοίκων θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Έξω τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα
Να σταματήσει το όργιο καταστολής
Ο αγώνας της Κερατέας είναι δίκαιος και θα νικήσει

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
==================================================================

Σύντροφοι κρατάτε γερά , το" αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν θα περάσει.
Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι μαζί σας.

Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατάκαλης Γρεβενών


==================================================================
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων απο διάφορα μέρη της Αθήνας και στέλνουμε μήνυμα
συμπαράστασης προς όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους της Κερατέας. Πέρνουμε κουράγιο και δύναμη απ'τον αγώνα σας. Ο αγώνας σας ειναι αγώνας όλων μας.Σας ευχαριστούμε.
Αντίσταση-Αλληλεγγύη-Αυτοοργάνωση-Η Κερατέα θα νικήσει

==================================================================

Η ματιά μας κ η σκέψη μας είναι πλάι σας.

Βαστάτε γερά αδέρφια.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

NO PASSARAN!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ!!!

Αλληλέγγυοι/ες από Σπάρτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΙΙΙ

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων της Κερατέας που μετά από 110 μέρες αποφάσισε να καταστείλει με άγριο τρόπο τον επίμονο και σκληρό αγώνα τους κατά της εγκατάστασης της χαβούζας στη περιοχή τους.

Το κλίμα φτιαχνόταν από χθες με προκλήσεις των ΜΑΤ, με φήμες και προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και τον Τύπο.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις συλλογικότητες σε γειτονιές, τα εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!

ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!
==================================================================

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Για ακόμα μία φορά, χθες Τρίτη 29/3, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας με την ωμή αστυνομική βία. Με μία στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, συνοδευόμενη από το κατάλληλο κλίμα λάσπης από τα ΜΜΕ, οι ορδές των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αφάνταστη βιαιότητα στους κατοίκους και στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και μήνες, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συλλαμβάνοντας κόσμο, και φτάνοντας για ακόμα μία φορά μέσα στην πόλη, πνίγοντάς την στα χημικά.

Εδώ και 110 μέρες, οι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, αγωνίζονται για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ, μέρος του «περιφερειακού σχεδιασμού» για τα σκουπίδια της Αττικής, θέλει να μετατρέψει μια ακόμα κατοικημένη περιοχή, μεγάλου φυσικού κάλους και αρχαιολογικό χώρο(!), σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών από όλη την Αττική, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Ο λαός της Κερατέας έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο του και τον αγώνα του από τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Ο λαός της Κερατέας, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ, όπως απέδειξε ξανά η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

Εδώ και 110 μέρες, το μπλόκο της Κερατέας είναι μπλόκο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου ενάντια στο σύστημα που καθημερινά ρημάζει τις ζωές του λαού, και πετάει τα όνειρα της γενιά μας στα σκουπίδια. Είναι μπλόκο του κάθε ένα από εμάς που νιώθε καθημερινά να πνίγεται από το φόρτωμα της κρίσης πάνω στο λαό. Είναι μπλόκο έμπνευσης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, απόδειξη ότι ο λαός μας μπορεί να αγωνίζεται και να νικάει. Όταν χτυπούνε την Κερατέα, χτυπούνε εμάς, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους εχθρούς!

Ο λαός της Κερατέας, δείχνει με τη στάση του το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό αξίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΙΙ

ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΗΡΕ Η ΚΕΡΑΤΕΑ

Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη
Μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της Ενιαίας Αριστερής Κίνησης - ΕΝΑΚ
Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή εκδήλωση οργανωμένης κρατικής βίας, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση και περιχαράκωση ιδιωτικών συμφερόντων. Μετά την Λευκίμμη, Τεμπλόνι, Λιόσια, Γραμματικό, Μαυροράχη και πολλά άλλα, ήρθε και η ώρα της Κερατέας να βρεθεί στο προσκήνιο. Οι βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιζόμενους κάτοικους συντάραξαν την χώρα ολόκληρη, όμως δεν αποτελούν γεγονός πρωτόγνωρο. Τη βία αυτή την είδαμε και αλλού, όπως πχ στην Λευκίμμη Κέρκυρας που για ένα ολόκληρο χρόνο βρέθηκε υπό αστυνομική κατοχή και δεκάδες κάτοικοι της ακόμα είναι υπόδικοι και σέρνονται στα δικαστήρια.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η μεθοδευμένη προβολή και επιβολή των ΧΥΤΑ, σαν μοναδική μέθοδος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην χώρα μας, (παρότι κάθε χρόνο που περνούσε οι «ΧΥΤΑ», ξεπερνιόταν και στο επίπεδο της τεχνολογίας και στο επίπεδο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας), έχει πάρει την μορφή σκανδάλου, με την εμμονή της μεθόδου και μάλιστα όταν επί δεκαετίες σε άλλες ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα η τεχνολογική εξέλιξη και ενσωματώθηκε, λιγότερο - περισσότερο, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τεχνολογίες αυτές, πήραν στην πλειονότητα των περιπτώσεων την μορφή κατασκευής μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων και είναι εγκατεστημένες βασικά εντός των αστικών κέντρων. Κύριοι λόγοι αυτής της επιλογής είναι η καλή και αποδοτική λειτουργία των μονάδων καθώς επίσης και η ευκολία διανομής της παραγόμενης ενέργειας, αφού λειτουργούν παράλληλα και ως αυτοτελείς ενεργειακές μονάδες. Επίσης, για το ιστορικό κυρίως μέρος της υπόθεσης, ο όγκος των παραγόμενων σκουπιδιών από τους καταναλωτές στις χώρες αυτές είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν που αντιστοιχεί στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί μακρόχρονες πολιτικές προωθούσαν την λύση, για όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια, στο πλαίσιο μιας οικονομικής, κοινωνικής , αναπτυγμένης καπιταλιστικά, λειτουργίας στον συγκεκριμένο τομέα. Αντίθετα στην Ελλάδα παρατηρούμε μια θεαματική αύξηση των στερεών αποβλήτων, με την ίδια πρόοδο σε όλη την επικράτεια. Και αυτό οφείλεται στη δική μας, Ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που κυριαρχείται και βασίζεται σε έναν καθυστερημένο και εξαρτημένο καπιταλισμό, έναν καπιταλισμό «μεσης ανάπτυξης» που δεν προχωρά μπροστά και χρησιμοποιεί, τόσο το πολιτικό του προσωπικό, όσο και τις δυνάμεις καταστολής του με μοναδικό στόχο την επιβίωση και την διαιώνιση του καθυστερημένου μοντέλου που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.
Η ΕΝΑΚ από την ίδρυση της πάλεψε μαζί με τον Λαό της Λευκίμμης και του Τεμπλονιού καταδεικνύοντας την λύση με σοβαρή, συγκροτημένη, υπεύθυνη και ρεαλιστική θέση, θέση διεξόδου: την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Οι αντιδράσεις από το τοπικό μπλοκ εξουσίας ήταν πολλές και αρκετές φορές έχουν υπερβεί το δεοντολογικό τρόπο αντιπαράθεσης, ενώ αυτό που επιλέγεται από την εξουσία είναι η ένοχη σιωπή, η συσκότιση, η απόκρυψη της εναλλακτικής δυνατότητας που προσφέρει η θέση της ΕΝΑΚ, με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση του καθυστερημένου μοντέλου και των πολύμορφων συμφερόντων που ευνοούνται από αυτό. Όταν όμως, η πρόταση διεξόδου έχει πειστικά κατατεθεί, τότε το λόγο τον παίρνουν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι προωθώντας με ότι μέσα διαθέτουν λύσεις προς την σωστή κατεύθυνση.
Από τα διάφορα ελληνικά κόμματα, «οικολογικά, φιλοπεριβαλλοντικά, φιλολαϊκά, αριστερά» ακούμε σαν σανίδα σωτηρίας στο πρόβλημα την ανακύκλωση των σκουπιδιών. Όταν όμως μιλάμε για κόμματα που βρίσκονται στην βουλή, θα περίμενε κανείς να ακούσει ολοκληρωμένη, σαφή και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη και όχι γενικότητες, απλουστεύσεις και ρητορική ανακύκλωση πολιτικών σκουπιδιών. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και το ΤΕΕ, του οποίου η «αδύναμες» θέσεις έχουν χαρακτηριστικά απλής περιγραφής του προβλήματος και των λύσεων του, μέσα από μία πρακτική «ποντιου πιλάτου» και όχι δυστυχώς αυτό που επιβάλλεται από τον ρόλο του, δηλαδή να πρωτοστατήσει για να πάει η χώρα μπροστά. Οι απόψεις περί αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω της λεγόμενης ανακύκλωσης (με την οποία κανείς δεν είναι αντίθετος εάν τεθεί στη σωστή της διάσταση), απόψεις που δυστυχώς χρησιμοποιούνται εκτεταμένα και από τα λεγόμενα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, είτε από άγνοια είτε από συνειδητή διάθεση αποπροσανατολισμού, οι απόψεις αυτές παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την γενικότερη κοινωνικοοικονομική δομή της χώρας μας, την χαοτική σύγχρονη πραγματικότητα των μεγαλουπόλεων και της υπαίθρου, τα συμφέροντα, την έντονη έλλειψη οργάνωσης και παιδείας στο ελληνικό κράτος. Είναι φανερό (και όχι απαισιόδοξο αλλά ρεαλιστικό) ότι η ανακύκλωση, ενώ σαν διαδικασία πρέπει να προωθηθεί, μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο της σύγχρονης πραγματικότητας και των νέων εξελίξεων.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η χώρα μας συνεχίζει επίμονα με βάση την επιλογή των ΧΥΤΑ, που σε ορισμένες περιπτώσεις, αν χρειαστεί μετονομάζει – βαφτίζει και ΧΥΤΥ, ανάλογα με τις συνθήκες.
Είναι άραγε τυχαίο ότι επιλέγοντας αυτήν την μέθοδο διαχείρισης, των ΧΥΤΑ χρειαζόμαστε κάποιες τεράστιες εκτάσεις από την τόσο πολύτιμη και λίγη σε έκταση Ελληνική γη; Ότι ο ένας μετά τον άλλο αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι θυσιάζονται στον βωμό των σκουπιδιών; Το Οβριόκαστρο Κερατέας είναι ένας από αυτούς. Τίθεται αναπόφευκτα και πιεστικά το ερώτημα: Αυτή η υστερία υποβάθμισης της δημόσιας λαϊκής γης, η οποία με την έναρξη λειτουργίας ενός ΧΥΤΑ ολοκληρώνεται μέσα σε μια πενταετία, μήπως σχετίζεται και με το γεγονός ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε υποβάθμιση των οικονομικών αξιών της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, πριν αυτές παραδοθούν στα ξένα κεφάλαια με πρόσχημα την «αποπληρωμή των χρεών»; Είναι άλλωστε αυτές, γνωστές εταιρικές πολιτικές των Real Estates τους οποίους η κυβέρνηση του ΔΝΤ εμπιστεύεται και ως συμβούλους ακίνητης περιουσίας. Εμπιστεύεται τα οργανωμένα μεγαλομεσιτικά γραφεία και ομίλους, τους αναθέτει δηλαδή την αξιολόγηση της εμπορικής αξίας της δημόσιας γης. Που σημαίνει ότι βάζει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Την περίοδο αυτή, επειδή – ουσιαστικά- έχει λήξει ο υπάρχων σχεδιασμός που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κυβέρνηση δρομολογεί διαδικασίες ενός νέου σχεδιασμού, αξιοποιώντας την λεγόμενη περιφερειακή αποκέντρωση του «Καλλικρατη». Με βάση ένα σχέδιο κοινής αποδοχής των πολιτικών δυνάμεων του μπλοκ εξουσίας και των πλοκαμιών του, μεταφέρει στα περιφερειακά συμβούλια αρμοδιότητες «σχεδιασμού» περιφερειακού επιπέδου. Πρόκειται για ένα ακόμα κόλπο.
Εμείς στην ΕΝΑΚΚερατέας δεν είναι πρόβλημα μόνο των κατοίκων της, όπως δεν είναι για την Λευκίμμη, το Τεμπλόνι ή την Μαυροράχη Θεσσαλονίκης. Αφορά όλον τον Ελληνικό λαό, σε όλη την επικράτεια και αυτό η ΕΝΑΚ το στέλνει σαν μήνυμα παντού. Ο πολιτικός μας αγώνας, οι προσπάθειες μας, μαζί με τις προσπάθειες του λαού και των κινημάτων του, να διαφυλαχτεί ο τόπος, οι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι, θα είναι περισσότερο έντονες. Αλλά και οι πιέσεις του αστικού μπλοκ εξουσίας προς όλα τα κόμματα της Βουλής και τις πολιτικές – κοινωνικές δυνάμεις ευρύτερα, θα αυξηθούν την επόμενη περίοδο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του. Εκεί θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Ανακεφαλαιώνοντας και ολοκληρώνοντας αυτή την παρέμβαση, μια συγκροτημένη πρόταση άμεσης αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων περιλαμβάνει:
1. Την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού, με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και των κινημάτων αντίστασης στους ΧΥΤΑ. Την οριστική και αμετάκλητη απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα « επίμαχα πεδία».
2. Μία νέα πολιτική επιλογή σύγκρουσης με τα κάθε είδους οργανωμένα οικονομικά (εργολαβικά κλπ) και πολιτικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται ασύστολα τον τομέα των στερεών αποβλήτων καθώς και μια νέα πολιτική για τις χρήσεις γης και το τεράστια κεφάλαιο που ονομάζεται δημόσια – λαϊκή γη και ιστορική κληρονομιά.
3. Πολιτικές επιλογές που να προωθούν την χρήση και αξιοποίηση νέων, εξελιγμένων τεχνολογιών που αναπτύσσονται ραγδαία στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε αντίθεση με τα ξεπερασμένα, αντιπεριβαλλοντικά και αντιπαραγωγικά συστήματα που εφαρμόζονται σήμερα.
4. Μέσα στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού, η προώθηση κατασκευής ΜΟΝΑΔΩΝ ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, μονάδων δημόσιου – λαϊκού χαραχτήρα και ελέγχου, βασισμένων στις νέες και συμβατές με το ελληνικό περιβάλλον, τεχνολογίες. Με τεχνολογίες που δεν αναπαράγουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα (όπως η μέθοδος καύσης – πυρόλυσης), αλλά δημιουργούν συνθήκες ενός άλματος προόδου για την χώρα μας.
Μια τέτοια πολιτική κατεύθυνση, αναμφίβολα βρίσκεται σήμερα σε ρήξη με τις πολιτικές και τις επιλογές, με τα σχέδια του ελληνικού καπιταλιστικού μοντέλου και των πολιτικών – οικονομικών εκφραστών του. Αποτελεί όμως μια ξεκάθαρη, συγκροτημένη πρόταση αγώνα και διεκδίκησης τόσο των κινημάτων όσο και ολόκληρου του λαού που ταλαιπωρείται και υποφέρει - ανάμεσα στα τόσα άλλα - και από το πρόβλημα των σκουπιδιών.

===================================================================

Ενιαία Αριστερή Κίνηση Κέρκυρας - ΕΝΑΚ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΟΧΙ ΧΥΤΑ - ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΚΕΡΑΤΕΑ - ΤΕΜΠΛΟΝΙ - ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ - ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ - ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΛΑΪΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ι

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ
για την κατάσταση στην Κερατέα

Αντί η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Κερατέας, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Οι κάτοικοι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προασπίζονται την ποιότητα της ζωής τους, ενάντια στην κυβερνητική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υπακούει μόνο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από την περιοχή, να σταματήσει το ιδιότυπο καθεστώς αστυνομοκρατούμενης ζώνης και να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ           29/03/2011

========================================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΔΩ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΤΟ ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ'' ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΜΑΤ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Από τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι η πόλη της Κερατέας θυμίζει την βομβαρδισμένη από το ΝΑΤΟ Λιβύη, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ με δακρυγόνα, χημικά και θωρακισμένα οχήματα επιχειρούν να εισβάλλουν στην πόλη.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
  Εδώ και χρόνια  οι κάτοικοι παλεύουν στους δρόμους για να ανατρέψουν  την δημιουργία από μεριάς διαδοχικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  μιας δεύτερης χωματερής τύπου Φυλής στην Αττική. Οι πολίτες  προβάλλουν  μαχητικά μια άλλη πολιτική κατεύθυνση στην διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, που να προτάσσει την ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση, την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση είναι ταγμένη και διαθέτει όλο το στρατό της για αυτό στην υπηρεσία των εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
: Εδώ και 110 μέρες, στο δρόμο του αγώνα και  της μαχητικής δράσης,  νεολαίοι, άνεργοι,  εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την χούντα κυβέρνησης-εργολάβων-ΜΑΤ, εμποδίζοντας το ξεκίνημα των εργασιών για τον ΧΥΤΑ και απαιτώντας την απομάκρυνση των ΜΑΤ. Μια στάση που συμπυκνώνει την γενικότερη οργή για τις πολιτικές του μνημονίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεθεμελιώνουν μισθούς, συντάξεις, απασχόληση, κοινωνικές πολιτικές και δημοκρατικά δικαιώματα για το χατήρι των κερδών του ελληνικού και ευρωπαϊκού  κεφαλαίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : Εκδίκηση από μεριάς της κυβέρνησης  με κατάληψη της πόλης

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ : Δόθηκε από τον Υπουργό  εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠΣΟΚ  Γ. Ραγκούση από την Κυριακή όταν δήλωσε ότι ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα θα προχωρήσει πάσει θυσία.

Ο ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ:
Η κατάπνιξη της ηρωικής μαζικής αντίστασης των πολιτών της περιοχής, που αποτελούν παράδειγμα προς  μίμηση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία. Μια άλλη ζωντανή αγωνιστική πρόταση, που δείχνει την λαϊκή δύναμη και τα νικηφόρα αποτελέσματα που μπορεί να έχει αν ανατραπεί η πολιτική της υποταγής της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και η λογική των συμβολικών κινητοποιήσεων, κομματικών παρελάσεων για την τιμή των όπλων.


Ο ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ:
Η κατάπνιξη του δικαιώματος στον μαζικό ανατρεπτικό αγώνα, της εξέγερσης με τις σημαίες του δίκιου, της ελευθερίας, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ
Οι επιθέσεις δεν πτοου΄ν τους αγωνιζόμενους. Με όπλο την αγωνιστική ενότητα και τη μαχητική αλληλεγγύη, ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος.

Η προβοκάτσια σας δεν περνάει, δεν το έχετε καταλάβει;

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε, δεν αποδίδει.

Σας γελοιοποιεί...

Κατήγγειλε ο δήμαρχος πως απειλείται, μέσω τηλεφωνημάτων, πως θα του κάψουν το σπίτι.
Κι εσείς τρέξατε αμέσως να κάνετε αυτό που έχετε εκπαιδευτεί: Να μαρτυρήσετε...
Μα καλά, τον ίδιο σας τον εαυτό;

Χρησιμοποιείτε μεθόδους ξεπερασμένες. Δεν πιάνουν, δεν το έχετε καταλάβει;


Εσείς δεν είσαστε αυτοί που κάνατε τα απειλητικά τηλεφωνήματα;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που πέταξαν τα γκαζάκια στο σπίτι του;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που αποπειραθήκατε να κάψετε το σχολείο;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που καταστρέψατε το νέο κτήριο του ΚΑΠΗ;


Είναι μήπως τυχαίο να συμβαίνουν όλα αυτά, όταν κάνετε εισβολή στην πόλη;

Μη μας περνάτε για μαλάκες.
Ξέρουμε καλά πως λειτουργείτε

Δεν θα μας σπάσετε

Δεν θα μας διχάσετε


Φυλάξτε τα μηχανήματα του αφεντικού σας εκεί που τα έχετε παρκάρει γι' απόψε και σας...

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη μέρα που μας προσφέρατε

Η αλληλεγγύη μας "στον συλληφθέντα από το σωρό", όπως πάντα...

Δεν θα γκρινιάξουμε ούτε για τους δεκάδες τραυματίες

Είναι τιμή μας να ματώνουμε για τον τόπο μας, να ματώνουμε για το διπλανό μας...

Και επιλογή μας...


Υ.Γ.1 - Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τα μηνύματα συμπαράστασης και τις ανακοινώσεις που μας στέλνετε. Μέσα στην ημέρα θα τα ανεβάσουμε όλα

Υ.Γ.2 - Σήμερα είδαμε ξανά ανθρώπους με τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπά τους

Υ.Γ.3 - Ποιος θα πίστευε πως το ΣΚΑΪ θα γινόταν πιο φιλοκυβερνητικό (επιχειρηματίες όχι ΠΑΣΟΚ) από το ΜEGA;

Υ.Γ.4 - Αφιερωμένη η μέρα στον φίλο μας που έφυγε προχθές:
 
                                      ΑΝΔΡΕΑΣ - ΑΝΔΡΕΙΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ !!!