Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Μπάρμπα Κώστας τα 'χε πει...

Το μάθημα που δώσαμε

για πάντα θα φωτίζει

Μελίσσι ο λαός και θα χυμά

σ' όποιον τον ερεθίζει...


Κώστας Βάρναλης

(Ποιητής - Σχολάρχης στην Κερατέα 1915-1917)

                                     1917 - Στην αυλή σχολείου στην Κερατέα (αριστερά)

Για την αντιγραφή
Γιώργος Ιατρού

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Αυτή τη στιγμή γίνεται αλλαγή βάρδιας των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ θα αποχωρήσουν και ΟΛΕΣ οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη μεταφορά των μηχανημάτων, που αναμένεται μέχρι σήμερα το απόγευμα. Ήδη οι εργολάβοι είναι καθ' οδόν για να μεταφέρουν τα μηχανήματα από το Οβριόκαστρο.

Μεταξύ υπουργού και δημάρχου, με την παρουσία του μητροπολίτη, συμφωνήθηκαν τα εξής:

α) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

β)  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

γ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.



Αυτή την ώρα κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ.
Είναι ένα θετικό βήμα η εξέλιξη αυτή, αλλά μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, είμαστε σε επιφυλακή...

Καλή δύναμη για τη συνέχεια σε όλους μας....


128 ημέρες στο δρόμο, συνεχίζουμε

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους τους Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας. Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος…τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα. Για άλλη μια φορά ο διάλογος απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έφερε ότι ήλπιζαν οι κάτοικοι της πόλης μας.
Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται.
Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας.
Ακριβώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Κερατέα θα περιμένει την έκβαση μιας ακόμα συνάντησης από την οποία προσδοκά θετική απάντηση στη δική της πρόταση … για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.



Εκδήλωση - Συζήτηση: Η Κερατέα στη Δάφνη

Τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 4 μήνες αντίστασης των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Το Στέκι της Χαραυγής (Ανοικτός χώρος πολιτισμού, διαλόγου και δράσης)  http://ymittos-steki.blogspot.com, πιστεύει ότι ο αγώνας της Κερατέας αποτελεί σημείο αιχμής του λαϊκού κινήματος στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση. Έτσι έχει ταχθεί αλληλέγγυο στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι απέναντι στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έχει ήδη διοργανώσει δύο εκδηλώσεις-προβολές συμπαράστασης (με ταινίες όπως: Πετροχημικά - Οι καθεδρικές της ερήμου και ΚΥΤ - Κινητοποιήσεις υπερυψηλής τάσης με θέμα τις αντιστάσεις των τοπικών κοινωνιών του Νεοχωρίου και της Ηλιούπολης-Αργυρούπολης). Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο αλληλεγγύης διοργανώνει κεντρική εκδήλωση συμπαράστασης την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Δάφνης, Βύρωνος και Αλεξάνδρας, (Αγ.Βαρβάρα). Στην εκδήλωση θα προβληθεί ταινία από τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Η συμπαράστασή σας είναι ευπρόσδεκτη.

«ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΦΥΛΗ ΑΛΛΑ Η ΦΥΛΗ ΚΕΡΑΤΕΑ»

Σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου στις 11.00 π.μ. "Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗ’’ διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαστιακό της Φυλής.

Βρέθηκαν εκεί περίπου εκατόν πενήντα άτομα από Καματερό, Φυλή, Λιόσια, Πετρούπολη καθώς και μέλη της συντονιστικής κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη στρογγυλή πλατεία της Φυλής.

Βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης:

«ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΦΥΛΗ ΑΛΛΑ Η ΦΥΛΗ ΚΕΡΑΤΕΑ»