Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…




Συμπολίτες, συμπολίτισσες

του Δήμου Λαυρεωτικής, του Δήμου Σαρωνικού,


των Δήμων Μεσογείων και Αττικής.




Από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου τα ΜΑΤ, ως στρατός κατοχής, έχουν αποκλείσει την περιοχή Κερατέας και φυλάνε παράνομα 3 μηχανήματα, χωρίς πινακίδες, του εθνικού μας εργολάβου στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, που θέλουν να τον μετατρέψουν σε ΧΥΤΑ, (χωματερή τύπου Λιοσίων).




Μας κρατούν αιχμαλώτους κλείνοντας την Λεωφόρο Αθην
ών – Λαυρίου, μας χτυπούν, μας ψεκάζουν με χημικά και δακρυγόνα, έχουν συλλάβει 17 πολίτες, νεαρούς στην πλειοψηφία από την Κερατέα, Καλύβια, Ανάβυσσο που αντιστέκονται στην εισβολή και τις περισσότερες φορές τους παραπέμπουν για κακουργηματικές πράξεις !!!




Καταστρέφουν την γη μας, δίνουν την χαριστική βολή στις επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί, νεκρώνουν την ήδη προβληματική αγορά της Κερατέας και του Λαυρίου. Όσοι κατοικούν γύρω από το Οβριόκαστρο και το ΒΙΟΠΑ Κερατέας έχουν μαρτυρήσει, περνώντας καθημερινά ελέγχους αυτοί και τα παιδιά τους για να επικοινωνήσουν με τα σχολεία, τους συγγενείς και τους
φίλους τους.




“Όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται να περιμένεις θα καεί και το δικό σου” λέει μια πασίγνωστη παροιμία. Η οικονομική καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταστημάτων, νοικοκυριών είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένα ντόμινο που θα πλήξει και τους γειτονικούς δήμους εξ’αιτίας και της γενικότερης κρίσης που πλήττει την χώρα μας.





Σε μια σοβαρή χώρα ο σχεδιασμός για τα Μεσόγεια και την Λαυρεωτική θα είχε στόχο να τα μετατρέψει σε Μπορντό και Βουργουνδία της Βαλκανικής. Με αμ
πελώνες, ελαιώνες και αντίστοιχες υποδομές. Με ανάδειξη της πανάρχαιας ιστορίας και των μνημείων. Με ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Εδώ τα κάνουμε χωματερή. Οι οικολογικές ευαισθησίες πάνε περίπατο, τα περί πράσινης ανάπτυξης μένουν φανφάρες. Η «μάχη της Κερατέας» είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο κοντόφθαλμη είναι η πολιτική τάξη και πόσο καταστροφικές είναι οι επιλογές της, έγραψε μεταξύ άλλων ένας έγκυρος δημοσιογράφος με τίτλο «Θάνατος στα Μεσόγεια»




Δεν είναι ότι μας φέρνουν τα σκουπίδια, είναι ότι μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Είναι ότι δεν υπολογίζουν καθόλου την περιοχή μας , τις ζωές μας, τα παιδιά μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα του εθνικού μας εργολάβου και των παρατρεχάμενων μελετητικών γραφείων που παίρνουν όλες τις δουλειές και απροκάλυπτα πρόσφατα έτρεχαν χεράκι – χεράκι με το υπουργικό κλιμάκιο στις Βρυξέλλες…





Αν αφήσουμε να γίνει ο ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική διαλύονται, οι οικονομίες τους τελειώνουν.



Το μέλλον των παιδιών μας έχει πολύ ξηρασία….





Συμπαρασταθείτε με κάθε τρόπο στον επίμονο και επίπονο αγώνα μας. Το πείσμα όλων μας να σώσει την Αττική. Ελάτε στα μπλόκα της Κερατέας και του Λαυρίου. Θα είμαστε εκεί και το Πάσχα σουβλίζοντας αρνιά.




Ο αγώνας μας είναι έντιμος και θα δικαιωθεί.



ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

1 σχόλιο:

Ενεργός Πολίτης των Μεσογείων Αττικής είπε...

Ψήφισμα συμπαράστασης του Αναπτυξιακού & Επιστημονικού Συνδέσμου Πολιτών Ανατολικής Αττικής στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας.
http://medicitizen.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html