Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μεγάλη συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο...

Πλήθος πολιτών από τα Μεσόγεια έχει κατακλύσει τη Λαυρίου στο ύψος του νεκροταφείου του Μαρκοπούλου. Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά με ροή των οχημάτων, μία "κυρία των Αθηνών", που περιορίζεται στο να περνάει καλά το Σαββατοκύριακό της και να πετάει τα σκουπίδια της αλλού, ΠΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. Αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο παραλαμβάνει την τραυματία διαδηλώτρια και οι κάτοικοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας σταμάτησαν την κυκλοφορία των οχημάτων.






















4 σχόλια:

δημήτρης ιατρού είπε...

..ρε παιδιά, στα πανό σας γράφετε για αυταρχισμό και αυθαιρεσία, την ίδια ώρα που με αυτά ακριβώς τα πανό αποφασίζετε να κλείσετε Κυριακή μεσημέρι κεντρικό κόμβο στο Μαρκόπουλο και να υποχρεώσετε εποχούμενες οικογένειες σε παρακάμψεις αρκετών χιλιομέτρων!

http://iatroud.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

Antonis M είπε...

Οι κάτοικοι της Κερατέας ταλαιπωρούνται 3 μήνες τώρα, ας ταλαιπωρηθούμε και εμείς για μισή ώρα της Κυριακής μας. Τόσο χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο για να βγει από το σημείο. Η κυκλοφορία δεν είχε διακοπεί τελείώς, είχε περιοριστεί στο ελάχιστο. Δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει "γαργάρα" το θέμα με τα παράνομα ΧΥΤΑ, η ταλαιπωρία του κόσμου φαίνεται να είναι μονοδρομος.

Ντροπή και αίσχος για την "κυρια" που παρέσυρε διαδηλωτές με το ακροβό της τζιπ! Ελπίζω να της τύχουν τα νομικά χειρότερα!

Unknown είπε...

@ δημήτρης ιατρού: Αγαπητέ γείτονα, ευχαριστούμε πολύ και για τη συμπαράσταση και για την επιστολή αυτή. Έχετε παραλείψει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, πιστεύουμε από άγνοια. Επιτρέψτε μας να σας τις γνωστοποιήσουμε:
1) Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους και είχε ανακοινωθεί επίσημα από τις 23 Φεβρουαρίου. Δεν μας ήρθε η ιδέα ξαφνικά και είπαμε "παμε να κλείσουμε το δρόμο στο Μαρκόπουλο", έτσι γιατί μας ήρθε στο κεφάλι. Μας κάλεσαν και ήταν τιμή μας που συμμετείχαμε.
2) Η κυκλοφορία είχε σταματήσει από τη διασταύρωση για Κορωπί και μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαύριο υπήρχε ροή των οχημάτων, με σκοπό τη διανομή ενημερωτικού υλικού στους "επισκέπτες" και κατοίκους. Αν προσέξατε σε φωτογραφίες και βίντεο, οχήματα του δήμου Μαρκοπούλου χρησιμοποιήθηκαν για αυτούς τους σκοπούς. Ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα, όταν η "κυρία" παρέσυρε με το τζιπ της κόσμο, τραυματίζοντας 2 συμπολίτισσες μας. Μέτα άνοιξε κανονικά. Αν έχετε αμφιβολία για κάποιους από τους "Αθηναίους" που ρυπαίνουν το περιβάλλον μας, σας προσκαλούμε μία Δευτέρα πρωί να κάνουμε μια βόλτα...
3) Αν εννοείτε βία το πέσιμο στον ασφαλίτη, θα συμφωνήσουμε μαζί σας, ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Ελάτε να το πείτε αυτό όμως στους κατοίκους της Κερατέας που την έχουν υποστεί 94 ημέρες και πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν οι χαφιέδες ασφαλίτες, όπως ο "κύριος". Ήταν πολύ τυχερός στην ατυχία του, αλλά και πολύ θρασύς και ανόητος για αυτά που έκανε.
4) Πιστεύουμε πως αυτή η εκδήλωση έγινε για να ευαισθητοποιηθούν οι γείτονες μας κι εκεί απέτυχε. Ήταν λιγοστοί κι αυτό λέει πολλά. Μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε του κατοίκους της Κερατέας με τους υπολοίπους. Οι καταστάσεις μας έχουν αλλάξει. Αν πιστεύετε πως οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να κερδηθούν με μια πορεία και 10 συνθήματα, αλλάξτε πλευρό και συνεχίστε το λήθαργο.

Κλείνοντας να σας απαντήσουμε στους βασικούς κανόνες που θέτετε:

α) Δεν θέλω να επιβαρύνω με τα σκουπίδια μου αλλη περιοχή, ούτε όμως να επιβαρυνθώ με τα σκουπίδια των άλλων. Παράλογο;
β) Να το πείτε στην κυβέρνηση, στους δικαστές και την αστυνομία, όχι σε εμάς...
γ) Αν σας ενόχλησε που έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος, λόγω του ατυχήματος ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Πήρατε μία μικρή γεύση τι περνούν ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, που δείχνουν ταυτότητα για να πάνε ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Που ελέγχονται τα οχήματά τους, σα να είναι εγκληματίες. Που έχουν κάνει τους χωματόδρομους εθνικές οδούς.

Όλα τα παραπάνω είναι καλοποραίρετα και ανταποδίδουμε την εκτίμηση...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ" - ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είπε...

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ήταν πάντως εκεί, με τους -δυστυχώς- λίγους... Βρισκόμαστε στο πλευρό της Κερατέας, τόσο με σώμα (προσωπική παρουσία στα μπλόκα) όσο και με πνεύμα (ενημέρωση στο blog spitha-markopoulo.blogspot.com).
Και θα συνεχίσουμε μέχρι να κερδιθεί ο αγώνας...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ