Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής Δελτιο τύπου 31/3/2011

Επίθεση στο μπλόκο του Λαυρίου:

το κράτος αυταρχικοποιείται με πρακτικές φασιστικού χαρακτήρα και μεθόδους συμμοριών απέναντι στους αγωνιζόμενους

Καταγγέλλουμε την νέα φασιστική ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων στο μπλόκο του Λαυρίου στις 3.30πμ την Πέμπτη 31/3. Μια μόλις μέρα από τη δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο στέκι του μπλόκου του Λαυρίου και ξυλοκόπησαν άγρια τους 11 αγωνιστές, ανάμεσά τους και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι ξενυχτούσαν περιφρουρώντας το μπλόκο. Στη συνέχεια έκαναν καταστροφές στο στέκι και έφυγαν αφού έβαλαν φωτιά, τη στιγμή που αφήσαν μέσα, λιπόθυμους αγωνιστές που χτύπησαν. Αποτέλεσμα να μεταφερθούν 8 αγωνιστές στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και οι 4 από αυτούς να παραμείνουν για νοσηλεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Η ενέργεια αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην βάρβαρη καταστολή που βιώνει ο αγώνας της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβρυόκαστρο.

Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά τη χρήση όλων των μέσων καταστολής εδώ και τρισίμιση μήνες (χημικά, πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες), μετά την εντολή για εισβολή στην πόλη της Κερατέας δύο φορές, οδηγεί και καλύπτει τις αστυνομικές δυνάμεις να δρουν με φασιστικό, δολοφονικό τρόπο και πρακτικές συμμορίας με στόχο την τρομοκράτιση και φυσική εξόντωση αγωνιστών.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την δράση των ΜΑΤ στην περιοχή. Έχει την πλήρη ευθύνη για την παραπέρα αυταρχικοποίηση του κράτους και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κάμψη τους αγωνιστές της Λαυρεωτικής και να περάσει τα εγκληματικά της σχέδια στην περιοχή της Κερατέας.

Τη στάση αυτή καθοδηγούν οι υπεύθυνοι υπουργοί της:

ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος με τις εμπρηστικές του δηλώσεις

ο υπ. εσωτερικών Ραγκούσης όταν δηλώνει ότι θα γίνει το έργο «πάση θυσία»,

η παραληρηματική χουλιγκανική ψευδολογία της Τζάκρη και

ο υπουργός δημόσιας τάξης Παπουτσής που ως υπεύθυνος υπουργός για τις αστυνομικές δυνάμεις σε δηλώσεις την ίδια μέρα όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λαυρεωτική αποσιωπώντας πλήρως το τελευταίο δολοφονικό και φασιστικού τύπου περιστατικό αλλά προχώρησε σε νέα επίθεση προς τους αγωνιστές στην Κερατέα απειλώντας με σύρσιμο των «υπευθύνων» στα δικαστήρια!!!

Αυτή η τακτική, χουντικής έμπνευσης, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όλους τους αγωνιζόμενους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – «πάση θυσία» - προκειμένου να τσακίσει κάθε αντίσταση και να διαμορφώσει το έδαφος για το πέρασμα των σχεδίων της και του νέου πακέτου ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε στην πρόσφατη σύνοδο στην ΕΕ.

Ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική βρίσκεται σε αποφασιστικό σημείο και ο ηρωισμός του αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς για να φτάσει στη ΝΙΚΗ.

Είναι τώρα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ,

να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες για να διώξουν την κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ μαζί με την βάρβαρη πολιτική τους και μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου

===================================================================

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!

Ο αγώνας που δίνετε στην Κερατέα είναι και δικός μας. Να ξέρατε πόση δύναμη μας δύνετε κάθε φορά που αντιπαρατίθεστε με τη βαρβαρότητα του κρατικού μηχανισμού! Η Κερατέα είναι πλέον οδηγός σθένους και ανυποχώρητου αγώνα για όλους όσους αγωνιζόμαστε στους τόπους μας!!! Κρατάτε γερά μέχρι τη νίκη!!!ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ,
ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Το όργιο καταστολής στην Κερατέα συνεχίζεται. Την Τρίτη, 29/3/2011 και ενώ ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ συνεχίζεται, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, ως σύγχρονες δυνάμεις κατοχής εισβάλουν για μια ακόμη φορά στην πόλη της Κερατέας.
Δεκάδες πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ελικόπτερα της αστυνομίας σφυροκοπούσαν για ώρες τους αγωνιστές κατοίκους με πλαστικές σφαίρες, αύρες νερού και όλων των ειδών τα χημικά.
Είναι πασιφανές πως το αστικό κράτος, ειδικότερα σε μια κρίσιμη περίοδο, δε θα αφήσει χωρίς βάρβαρη καταστολή καμία κοινωνική και λαϊκή διεκδίκηση.

Σύσσωμο το σύστημα, Κυβέρνηση, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι βάλθηκαν να στείλουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής στην περιοχή της Κερατέας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου μιας ολόκληρης περιοχής, θυσιάζοντας τις ζωές των κατοίκων και των επόμενων γενιών. Μοναδικός σκοπός: το κέρδος και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων.

Αγώνες όπως αυτός των κατοίκων στην Κερατέα είναι νικηφόροι όταν οι πολίτες συσπειρώνονται και αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής τους. Αγώνες αποφασιστικοί, δυναμικοί και οργανωμένοι, όπως στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στην Ηγουμενίτσα, στο Ελληνικό, στη Χαλκιδική και στην Κερατέα. Αγώνες που ενισχύονται από τη «συνδρομή» και την αλληλεγγύη που δείχνει σύσσωμη η κοινωνία μέσω φορέων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας.
Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο τοπικός, μα αντανακλά τις μάχες που πρέπει να δοθούν συνολικά κόντρα στην αστική πολιτική.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης


 

====================================================================

 

Οι επιβάτες Θεσσαλονίκης στέκονται δίπλα στον αγώνα της Κερατέας


Σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητήριου Πέμπτη 7 μμ στο στέκι Αντίπερα Όχθη - Βενιζέλου και Ιουστινιανού γωνία στο 2ο όροφο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ


Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας

Να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια - Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Συλλαλητήριο Σάββατο 12 μεσημέρι αγ. Βενιζέλου

====================================================================

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε και διαβάστηκε από τη μικροφωνική που στήθηκε σήμερα το απόγευμα (30-3) στην πλατεία Καισαριανής, ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής .
Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις 110 μέρες του αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και στην αστυνομική κατοχή των ΜΑΤ προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη γειτονιά μας την έκκληση των κατοίκων της κερατέας για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.
Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Καισαριανής και των γειτονικών περιοχών, που φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα "από την Κερατέα ως την Καισαριανή, εξέγερση, αντίσταση, και ανυπακοή", "Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "Βουνά" της Κερατέας, πλαγιές του Υμηττού, μια μέρα η εξέγερση θα βρίσκεται παντού" και "Η Καισαριανή έχει ιστορία, έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία".


110 ημέρες μετά, οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται!
110 ημέρες μετά την προσπάθεια επιβολή Χ.Υ.Τ.Α. και εδραίωσης των συμφερόντων του
μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα στην περιοχή της Κερατέας, η βάρβαρη και σχεδόν καθημερινή
επίθεση ορδών δυνάμεων καταστολής δεν έχουν κάμψει ούτε το ηθικό ούτε τη δυναμική των κατοίκων.
110 ημέρες ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους μέσα από έναν αγώνα που συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, έναν αγώνα που οι ίδιοι οργανώνουν και δεν επέτρεψαν να διαμεσολαβηθεί από καμιά κομματική παράξαξη.
Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν με συντονισμένα ψεύδη διαδίδοντας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α. Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ λειτουργούν και ακόμα χειρότερα, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Σε μια εποχή που η κρίση χτυπά κάθε οικογένεια, το κράτος επιχειρεί να αφανίσει κάθε εστία αντίστασης στο βάρβαρο σχεδιασμό του εξαπολύοντας στρατό καταστολής.
Γι' αυτό και οι "προστάτες" (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές έχουν εγκατασταθεί ως στρατός κατοχής στην Κερατέα και εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, "αποφασίζοντας και διατάσσοντας" την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.
Μόλις χθες 29/3 μετά από εξαγγελία του υπ. Εξωτερικών Ραγκούση ότι θα μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι μπροστά στα μπλόκα του αγώνα για να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων. Όλη τη μέρα και τη νύχτα οι συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν σφοδρές ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τους κατοίκους.
Απλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους στις γειτονιές και υποστηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αντιστέκονται ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.
Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και στις δίκαιες επιθυμίες τους.
Αρνούμαστε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Αξιοπρέπεια και αντίσταση σε όλες τις γειτονιές.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια: