Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Λαυρεωτικής και με αλληλέγγυους που πάντα δίνουν το παρόν ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης της αντίστασης μας στην εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο Κερατέας με κεντρικό σύνθημα «Οβριόκαστρο: Ένας χρόνος μετά».

Οι εκδηλώσεις ήταν λιτές και συμβολικές καθότι μπορεί να κερδήθηκε η πρώτη μεγάλη μάχη του αγώνα αλλά εκκρεμούν και άλλες μάχες όπως ο μεγάλος νομικός αγώνας καθότι πολλοί συμπολίτες μας είναι υπόδικοι με βαριές κατηγορίες.


Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο πολιτιστικό κέντρο Κερατέας οι συμμετέχοντες ομιλητές συνάρπασαν το μεγάλο πλήθος συμπολιτών με τη γνώση κάθε πτυχής του αγώνα μας και τις πανελλήνιες προεκτάσεις που του έδωσαν. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Δημ. Παπαχρήστος (συγγραφέας), Σωτήρης Τριανταφύλλου (δημοσιογράφος), Στάθης Σταυρόπουλος (σκιτσογράφος ),  Αρης Χατζηγεωργίου (δημοσιογράφος), Κώστας Αρβανίτης (δημοσιογράφος), Ντίνα Μπατζιά (δημοσιογράφος), Σεραφείμ Σεφερειάδης (καθηγητής Παντείου) και ο Στρατής Βουραζέρης (δημοσιογράφος). Κατά την διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν 2 νέα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα από το Lavreotiki.com και την ομάδα ART RESISTANCE.


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί οι σειρήνες και οι καμπάνες χτύπησαν ξανά όπως εκείνο το πρωί της εισβολής των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο στις 11/12/2010. Μεγάλη πορεία με παλμό ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Κερατέας προς το «Άπαρτο Κάστρο» το οχυρό του αγώνα. Στην πορεία συμμετείχε η Eπιτροπή Aγώνα Μαρκοπούλου καθώς και το «Δεν πληρώνω». Ταυτόχρονα αυτοκινητοπομπή έγινε από το Λαύριο και οι δύο πορείες συναντήθηκαν στο «Άπαρτο Κάστρο», εκεί όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση της ημέρας. Στην εκδήλωση κεντρικός άξονας ήταν οι αφηγήσεις των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου για το πως βίωσαν τον αγώνα.


Μετά την κεντρική εκδήλωση έγινε συμβολική έπαρση της σημαίας στο υψηλότερο σημείο του βουνού από κάτοικο της Κερατέας, στον ιστό της κεραίας όπου αυθόρμητα ο ίδιος κάτοικος την είχε ανυψώσει μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ από το Οβριόκαστρο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με προβολές ντοκιμαντέρ και βίντεο στο «Άπαρτο Κάστρο» για τον αγώνα της Κερατέας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχε και η πρωτοβουλία καλλιτεχνών «ART RESISTANCE» με συμμετοχή στο μπλόκο Κερατέας με το project «Με τα μάτια ξανά στην Κερατέα».

Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώθηκαν από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής. 

Το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» που υπήρξε οχυρό αυτού του αγώνα αλλά και βασικός χώρος φιλοξενίας των εκδηλώσεων μνήμης, θα παραμείνει εκεί αλώβητο, για μας θυμίζει πάντα τον αγώνα που δώσαμε και όχι μόνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
               
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: