Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Υλοποίηση Περιφερειακού Σχεδιασμού απορριμμάτων στην Αττική 
 

Αλήθειες και ψέματα (σε ό, τι αφορά την Κερατέα) 
 

1η ΑΛΗΘΕΙΑ: Επιχειρείται η δημιουργία μιας τεράστιας λεκάνης σκουπιδιών (540 στρεμμάτων) χωματερής – σκουπιδότοπου και μάλιστα σε επαφή με αρχαιολογικό χώρο Α’ ζώνη προστασίας, και εντός ζώνης κηρυγμένης ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και αρχαιολογικός χώρος! 
 

2η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η υποβάθμιση της περιοχής είναι βέβαιη και αυτό δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά όλο το λεκανοπέδιο και την Αθήνα, γιατί καταστρέφεται μία από τις τελευταίες περιοχές διεξόδου στο περιβάλλον σε καθαρές θάλασσες! 



3η ΑΛΗΘΕΙΑ: Διάλογος δεν έγινε ποτέ ούτε με το Γ. Ραγκούση ούτε με Τ. Μπιρμπίλη ούτε με Χ. Παπουτσή, παρά τις επί μήνες καθημερινές προσπάθειές μας για συνάντηση, βρίσκουμε κλειστές πόρτες, τόσο εμείς όσο και ο Δήμαρχος Κερατέας!



  1ο ΨΕΜΑ: Αναφέρουν οι υπεύθυνοι προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για ΧΥΤΥ και εργοστάσια: η μελέτη, ο νόμος, ο περιφερειακός σχεδιασμός και η δημοπράτηση έχουν γίνει αποκλειστικά για ΧΥΤΑ!  


 2ο ΨΕΜΑ: Στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ στις 20/12 αναφέρεται εκ του πονηρού ΧΥΤ (έκοψαν και το Α και το Υ). Δεν έχει όρια η εφευρετικότητά τους όταν θέλουν να κρύψουν την αλήθεια!!! 


3ο ΨΕΜΑ: Ο κ. Γ. Ραγκούσης έστειλε επίσημη ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 11 Δεκεμβρίου ανακοινώνοντας ότι το έργο στην Κερατέα ξεκίνησε!!! Αυτό μας αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης κ. Ηλίας Λιακόπουλος στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, παρουσία του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και 10 Δημάρχων της περιοχής. Λέγοντας στην Ε.Ε ότι το έργο ξεκίνησε, εννοούν ότι οι εργολάβοι τοποθέτησαν 3 ρημαγμένα σαράβαλα μηχανήματα σε χώρο που βρίσκεται εκτός του χώρου που προορίζεται για ΧΥΤΑ, σε κτήμα που ανήκει σε ιδιώτη, έβαλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής 700 άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς «να τα φυλάνε», αποκλείσανε όλη την ευρύτερη περιοχή για 17η μέρα σήμερα, συγκρουόμενοι καθημερινά με τους κατοίκους, ξοδεύουν δακρυγόνα, χημικά, σφαίρες από λάστιχο, χρεώνουν τον ελληνικό λαό με χιλιάδες ευρώ την ημέρα! Και όλα αυτά για να κοροϊδέψουν για άλλη μία φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλοιώνοντας τον πραγματικότητα γιατί η αλήθεια είναι ότι το έργο δεν ξεκίνησε όχι μόνο λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων αλλά και με απόφαση δικαστηρίου (ούτε πρόκειται να ξεκινήσει)!!!  


4ο ΨΕΜΑ: Κατηγορούν την Κερατέα ότι διατηρεί παράνομη χωματερή. Μέγα Ψέμα.  



-1ον γιατί η χωματερή της Κερατέας είναι αδειοδοτούμενη από το 1979 (ποτέ δεν ανακλήθηκε η άδεια της) 


-2ον γιατί η Κερατέα μετά το 2007 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει να την κλείσει, να εξυγιάνει τον χώρο και να πάει τα απορρίμματά της στο μόνο νόμιμο χώρο, όπου είναι υποχρεωμένοι βάσει του νόμου να τα δεχτούν. Την αποκλείουν παράνομα, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται τόνους σκουπιδιών από την Πελοπόννησο μέσω των ιδιωτικών εταιρειών που θησαυρίζουν, σε χώρο που προορίζεται μόνο για την Αττική!!!  


5ο ΨΕΜΑ: Το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και άλλοι κύκλοι συστηματικά λένε ότι τάχα «δεν υπάρχει ουδεμία δικαστική εκκρεμότητα και ότι ο Δήμος Κερατέας έχει χάσει όλες τις προσφυγές του», ενώ εκκρεμούν 3 προσφυγές του Δήμου Κερατέας προς το Σ.τ.Ε:  


1. Προσβολή κατά της "ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α." . Εκδικάστηκε 15/12/2010 και ανεβλήθη. 


2. Προσβολή κατά της "ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ" για την οποία έχει ζητηθεί και αναστολή. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 6/6/2011. 


3. Προσβολή κατά της "ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ" που εκδικάζεται την 12/1/2010 (ένας από τους λόγους της προσβολής είναι ότι το αρχαιολογικό ποτέ δεν ετέθη στην κρίση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται) 


6ο ΨΕΜΑ: Σε επικοινωνία του Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Τρεμόπουλου, προς τον κ. Χρήστο Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία του ζήτησε να απομακρυνθεί η αστυνομία από την περιουσία των κατοίκων της Κερατέας, η απάντηση ήταν: «η αστυνομία βρίσκεται εκεί για να εξασφαλίσει την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης να μην γίνει ο ΧΥΤΑ!!»  


ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ!!!








Έχουν καταλάβει με τις αστυνομικές δυνάμεις μία περιοχή του Δήμου Κερατέας πάνω από 8000 στρέμματα (η επίμαχη είναι 540 στρέμματα). Αποκλείουν την πρόσβαση στις καλλιέργειες, τα κτήματα και τα σπίτια, με τρομερή δυσκολία γίνεται η πρόσβαση μετά από εξονυχιστικό έλεγχο (ούτε επί χούντας δεν βιώσαμε τέτοιες καταστάσεις). Παρέλυσαν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής (δεκάδες επιχειρήσεις στον άξονα Κερατέας – Λαυρίου δεν λειτουργούν: μάντρες οικοδομών, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων). Οι πόλεις της Κερατέας και του Λαυρίου είναι σχεδόν αποκλεισμένες, μέρες γιορτινές, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ούτως ή άλλως δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι! Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν αποχωρούν. Προφασίζονται ότι βρίσκονται εδώ για να επιβάλλουν την τάξη, ενώ οι κάτοικοι διαδηλώνουν ειρηνικά με μόνο σκοπό την απομάκρυνσή τους!!! Εφαρμόζοντας το νόμο δεν έχουν λόγο παρουσίας στη Λαυρίου! Προκαλούν τον κόσμο και με την παρουσία τους και με τις ενέργειές τους!!! Η παρουσία τους από μόνη της έλκει εξωγενείς παράγοντες που δημιουργούν έκτροπα! Εδώ και τώρα πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν αποκαθιστώντας την τάξη και τη νομιμότητα επιτέλους!!! Φτάνει πια!!! Πόσο θα συντηρείται προκλητικά το κράτος των εργολάβων;; 

 



Για περισσότερη ενημέρωση σας παραπέμπουμε στο antixyta.blogspot.com, που ενημερώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα!!!  



Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου

1 σχόλιο:

ofotis είπε...

*Σ*Υ*Γ*Χ*Α*Ρ*Η*Τ*Η*Ρ*Ι*Α*
Αυτή η ανάρτηση χτυπάει στην "καρδιά" της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ας Ενημερώσουμε (όσοι "περνάμε" από εδώ) ΜΑΖΙΚΑ τους κατοίκους της Λαυρεωτικής και όλους όσους δεν έπαθαν παράκρουση από τα ΜΜΕ:
1) Μέσω των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών
2) Μέσω των Εφημερίδων της Ανατολικής Αττικής
3) Με SMS όπως γινόταν προεκλογικά
4) Μέσω των Ιστοσελίδων της Ανατολικής Αττικής
5) Με Email σε όσους γνωρίζουμε (για να δημιουργηθεί μια πολλαπλασιαστική αλυσίδα ενημέρωσης)
6) Με ένα Banner-Σύνδεσμο σε όλες τις Ιστοσελίδες που έχουμε ή γνωρίζουμε (με προτροπή προς τους αναγνώστες να το αναπαραγάγουν) και κατεύθυνση προς αυτήν την καταχώριση.
Υστερόγραφο: Έβαλα ήδη Banner στο Ιστολόγιό μου http://dorean-free.blogspot.com αν θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Φώτης.