Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Σε ένταση και η Κερατέα...





Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στην κεντρική πλατεία






Την Τρίτη 7 Ιουλίου μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Γραμματικό, ένταση υπήρξε και στην Κερατέα.
Σε χρόνο μηδέν τα αυτοκίνητα του Δήμου με ντουντούκες ενημέρωσαν τους πολίτες της Κερατέας και των οικισμών που κατέκλυσαν την Κεντρική πλατεία σε αγωνιστική συγκέντρωση με πολύ παλμό και ανησυχία στις 8 το βράδυ.
Σε δραματικούς τόνους ο κύριος ομιλητής Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού που όλο το πρωί ήταν μαζί με τους κατοίκους του Γραμματικού στην πρώτη γραμμή στο Μαύρο Βουνό, καταδίκασε την επέμβαση των ΜΑΤ, την σύλληψη του προέδρου της κοινότητας Ν. Κούκη, χαρακτήρισε άδικη και παράνομη την εισβολή και ζήτησε από τους κατοίκους της Κερατέας ενότητα, πειθαρχία και αγωνιστικότητα για να μην περάσουν τα ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο.
Ενημέρωσε -όπως πάντα- για τις τελευταίες εξελίξεις, μίλησε με θερμά λόγια για την συμπαράσταση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή, ο οποίος ήταν και αυτός το πρωί της Τρίτης στο Γραμματικό και καταδίκασε τα οικονομικά συμφέροντα και τους κυβερνητικούς παράγοντες (Σουφλιά-Νάκο-Παυλόπουλο), που με πρόσχημα την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων προχωρούν στο ξεπερασμένο αυτό έργο ικανοποιώντας μόνο εταιρείες και εργολάβους.
Με έντονο τρόπο και συγκινησιακή έξαρση κάλεσε όλους τους κατοίκους να είναι καθημερινά φύλακες στο Οβριόκαστρο, έκανε έκκληση στον αγώνα αυτό να μη λείψει κανείς, ενώ τόνισε μεταξύ των άλλων ότι στο διάστημα 15-19 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί από καιρό το 1ο Φεστιβάλ Οβριοκάστρου από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και το Πολιτιστικό Κέντρο και όλους τους φορείς της Κερατέας με σύνθημα «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ». Σε κλίμα ενότητας και η ομιλία του Κώστα Λεβαντή από την αντιπολίτευση του Δήμου, ενώ μίλησαν ακόμη εκφράζοντας την συμπαράσταση σε Γραμματικό και Κερατέα ο αντινομάρχης Γιώργος Ξηντάρας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Πάρης Ευαγγελίου, Αντώνης Γάκης και ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου.Στο τέλος της εκδήλωσης κατέφθασε και ο τ. υπουργός και βουλευτής της περιφέρειας Αττικής Πέτρος Δούκας, ο οποίος δήλωσε την συμπαράστασή του στην Κερατέα και Γραμματικό και μίλησε για την προσπάθειά του να μην προχωρήσουν τα έργα.Το ίδιο βράδυ και το επόμενο πρωί πάρα πολύς κόσμος παρέμεινε στα φυλάκια του Οβριόκαστρου, αποδεικνύοντας την παλλαϊκή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας στο έργο του ΧΥΤΑ.









Keratea.gr

1 σχόλιο:

Αχιλλέας είπε...

Μακάρι όλοι οι δήμαρχοι να ήταν τόσο δραστήριοι στην προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών που τους αναδεικνύουν. Νομίζω ότι πρέπει να συνασπιστούν όλες οι περιοχές που υφίστανται την "καταπίεση" της Αθήνας. Δεν υπάρχουν άνθρωποι και υπάνθρωποι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι κάτοικοι στο λεγόμενο Υπόλοιπο Αττικής αντιμετωπίζονται για χρόνια ως υπάνθρωποι με λιγότερα δικαιώματα. Ας ενωθούμε λοιπόν και ας αγωνιστούμε, επώνυμοι και ανώνυμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δημόσια υγεία και το καθαρό περιβάλλον αποτελούν ανθρώπινο δικαίωμα