Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση για τα γεγονότα της Τετάρτης 10.03.2010

Γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη τη Συντονιστικής που φρουρούσαν τον χώρο του Οβριοκάστρου, αντιλήφθηκαν ένα 4x4 φορτηγό να κινείται ύποπτα κοντά στον χώρο του Οβριοκάστρου και συγκεκριμένα από την πλευρά των Βιλλίων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να πλησιάσουν το όχημα για να μάθουν το λόγο της παρουσίας του στην περιοχή. Το πρώτο που σκέφθηκαν ήταν μήπως ήταν άλλη μια προσπάθεια εμπρησμού (μην ξεχνάμε πως τα σπιτάκια που μας φιλοξενούν είναι πρώτα απ’ όλα πυροφυλάκια), μιας και την περασμένη εβδομάδα είχε πιάσει φωτιά σε κοντινή περιοχή!!! Φωτιά 03.03.2010 






Καταλαβαίνετε τι συνειρμοί δημιουργήθηκαν και με αυτά που έγιναν το καλοκαίρι στο Γραμματικό.




Αφού ακινητοποιήθηκε το όχημα ζητήθηκε από τους τρεις επιβαίνοντες ο λόγος της παρουσίας τους στον χώρο. Αυτοί απάντησαν πως ήταν κυνηγοί(!!!) και αυτό ήταν ακόμα πιο ύποπτο μιας και η κυνηγετική περίοδος έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου. Αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και να συνοδευτούν στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας από τα μέλη της Συντονιστικής. Εγκατέλειψαν το όχημα στη μέση του δρόμου και αναχώρησαν με ταξί από τον χώρο.




Το όχημα ανήκει σε μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, της οποίας μία από τις τρεις εταιρείες που εμπλέκονται στην κοινοπραξία ΧΥΤΑ Κερατέας είναι θυγατρική!!!




Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα. Τέτοια γεγονότα από εδώ και πέρα θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με ύπουλο τρόπο συνεχίζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν αυτό το παράνομο έργο. Δεν θα τα καταφέρουν…








Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατέας




Αποτυχημένη η πρώτη απόπειρα εγκατάστασης
ΧΥΤΑ στην Κερατέα




Αποτυχημένη φάνηκε η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης των εργολάβων για εγκατάσταση της ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Πιο συγκεκριμένα, εχθές Τετάρτη 10 Μαρτίου, ιδιωτικό αυτοκίνητο με προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρείας προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή χρησιμοποιώντας παράπλευρη οδό. Η διέλευση του αυτοκινήτου έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους που έχουν αναλάβει να φυλάσσουν την περιοχή. Αφού εμποδίστηκε η δίοδος, το εντεταλμένο προσωπικό αποχώρησε από την περιοχή χωρίς να εξελιχθούν περαιτέρω επεισόδια.




Σε δήλωσή τους οι κάτοικοι, ξεκαθάρισαν πως αυτός ο αγώνας είναι για την προστασία όλων των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο της Κερατέας γιατί ο πολιτισμός και η διαφύλαξή του ξεπερνά τα στενά όρια του Δήμου και είναι ανεξίτηλη εθνική κληρονομιά που μόνο να την προστατέψουμε δικαιούμαστε.






Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού, αφού επέστρεψε στην Κερατέα και ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα δήλωσε τα εξής:  «Η σημερινή μέρα είναι ενδεικτική της έλλειψης κοινωνικής αποδοχής του έργου. Εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι το έργο αυτό δεν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και για αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Το Οβριόκαστρο είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Δεν μπορεί να γίνει χωματερή και δεν θα γίνει. Για μια ακόμα φορά ζητώ τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από την κατασκευαστική εταιρεία να σκεφτούν τι πάνε να κάνουν και να μην βάλλουν το κόσμο σε μια περιπέτεια που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι και το απέδειξαν. Δικαστήρια εκκρεμούν. Μην διαπράξετε ένα έγκλημα που δε θα οδηγήσει πουθενά».






Ο αγώνας για τη σωτηρία της πόλης μας και του πολιτισμού μας, μας επιβάλλει αυτή τη συμπεριφορά. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και σταματήστε όσο υπάρχει καιρός.






ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.










Ο Δήμος Κερατέας υπερασπίζεται τη νομιμότητα και κάνει για μια ακόμα φορά έκκληση για διάλογο.




ΠΗΓΗ: keratea.gr

1 σχόλιο:

GIANNIS είπε...

Καλλιτερα στη φυλακη,παρα χωματερη.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ