Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...



Δεν είχαμε καμμία αμφιβολία για την αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αυτό δε μας στενοχωρεί καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, μας ευχαριστεί. Είναι ένα ακόμα όπλο του "καθεστώτος" για να μας σιωπήσει. Αυτό είναι η απόδειξη το πόσο μας υπολογίζουν. Εμείς αγωνιζόμαστε με επιχειρήματα τα οποία παραθέτουμε σε όποιον έχει τη διάθεση να τα παρακολουθήσει. Τα παρακάτω κριτήρια είναι μερικά από εκείνα που θεσπίστηκαν από τους επιστήμονες και αποτελούν κριτήρια αποκλεισμού μιας περιοχής υποψήφιας για κατασκευή ΧΥΤΑ. Είναι κριτήρια αποκλεισμού μόνο για το Οβριόκαστρο Κερατέας. Σημείωση πως έστω και ΕΝΑ να υπάρχει σε μία περιοχή αυτόματα αυτή απορρίπτεται:







α. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρηστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)




β. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)




γ. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων





δ. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά,τόσο σε ποσότητες,όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)




ε. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία




στ. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980, ή μάλλον ήταν, αφού ο τότε περιφερειάρχης Αττικής, αποφάσισε και διέταξε "άρση της αναδάσωσης" τον Αύγουστο του 2007, την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν.... (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)




ζ. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης " μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος")





Επίσης το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβάνει το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ στον ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέρα από τα τηλεοπτικά κανάλια, ιδιαίτερα ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGΑ, το κατ' επιλογήν και όπου το συμφέρει, περιβαλλοντικό ΣΚΑΪ και τα ραδιόφωνα, σήμερα πλήθος αρθργραφίας ήταν εναντίον του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Το πιο ακραίο παράδειγμα συκοφαντίας ήρθε από την κ. Παναγιωταρέα, η οποία, ψευδώς, κατηγορεί όλους εμάς ότι θα κοστίσουμε στο ταμείο του κράτους 23.800.000 ευρώ(από που βρήκε αυτό το νούμερο κανείς δεν ξέρει). Οι πτήσεις με ελικόπτερο και η διπλοθεσία στο δημόσιο ξεχάστηκαν; Και σε ποιον στοιχίζουν κ. Παναγιωταρέα;  Τις 96 ανεξέλεγκτες χωματερές  μόνο στην Ανατολική Αττική που τις είδατε και πείτε μας σε ποιες περιοχές λειτουργούν;  Διαβάστε το κατάπτυστο δημοσίευμα της "κυρίας" από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.



10 σχόλια:

KOMMANTO είπε...

Δεν τίθεται ζήτημα δίκαιου ή άδικου αγώνα. Τα επιχειρήματα είναι ξεκάθαρα και επιστημονικά τεκμηριωμένα και είμαι σίγουρος πως και οι ίδιοι οι κρατικοί υπεύθυνοι τα αποδέχονται.
Το ζήτημα είναι πως ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να κάνει πίσω και να χάσει ούτε σε ένα "μικρό" ζήτημα όπως αυτό του χυτά. Ξέρει πολύ καλά πως μία ενδεχόμενη νίκη των κατοίκων -έχοντας μάλιστα αυτοί υιοθετήσει αναβαθμισμένους τρόπους πάλης- θα ανοίξει ρωγμές στο σιδερόφρακτο οικοδόμημά της. ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ από την καλπάζουσα κοινωνική οργή ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ πως αν φανούνε, έστω και για λίγο αδύναμοι, θα τους πάρει η μπάλα..

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

eutixis είπε...

Ανθρώπους τύπου "Παναγιωταρέα" κανείς πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά..

Ως προς τις θέσεις που κατέχει και το πως διορίστηκε, αξίζει να ψάξει κανείς στο νετ.. θα γελάει για ώρες....

Τα κριτήρια ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ να της στείλετε με εμαιλ, να σταματήσει να μιλάει, ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.....

roadartist είπε...

Αυτά τα παιδιά το κράτος τα εξανάγκασε να σταθούν μπροστά στα ΜΑΤ για να υπερασπιστούν την υγεία τους, την παράδοση, την ιστορία και τις ανάσες τους!

Μπράβο τους!

Είστε παράδειγμα για όλους!

Βάσσια είπε...

Καταρχήν είδα το βίντεο της περιοχής και πραγματικά )αφού δεν έχω πάει, μου έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα.

Δεύτερον με όλα αυτά, διάβασα περισσότερα για το θέμα και έχω μια πληρέστερη ενημέρωση, και σίγουρα όχι σαν αυτή που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Με δεδομένη την κατάσταση σήμερα- του αποφασίζουμε και διατάσσουμε- φοβάμαι ότι χαθεί ο πόλεμος.

Το απεύχομαι και στηρίζω, ως κάτοικος της Λαυρεωτικής τον αγώνα αυτό.

Unknown είπε...

Γίνεται συζήτηση για το θέμα στο protagon.gr στην ανάρτηση με τίτλο "Θάνατος στα Μεσόγεια".

Ακούγονται μερικά όμορφα εκεί και αξίζει μια μεγαλύτερη συμμετοχή από πλευράς κατοίκων της περιοχής. Γιατί "κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον μια καραμπίνα" λέει...

Επίσης, επειδή γίνεται συζήτηση στο indymedia και γίνεται μία προσπάθεια να συνδεθεί όλο αυτό με τις απεργίες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το θέμα στον χειρισμό του από όλους μας, γιατί αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω εναντίον της υπόθεσης. Σε λίγο θα έχει άποψη και ο Πρετεντέρης.

Εις εκ των συγγραφέων του βιβλίου για το Οβριόκαστρο.

Unknown είπε...

Τα attikanea ενώνουν τη φωνή τους με το blog exotaxyta και τον Μιχάλη Αποστολόπουλο και συμπαρατασσόμεθα στο blog antixyta.
Σ΄αυτόν τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που με την γραφίδα ή το μικρόφωνο εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα.
ΦΩΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ στην πλειοψηφία τους τα blogs, δίνουν τη μάχη της πραγματικής ενημέρωσης, χωρίς ομφάλιους λώρους με τις εξουσίες.
Αναρτούμε το άρθρο της ...
Άννας Παναγιωταρέα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ που αφορά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Κερατέα. Η παραποίηση της δημοσιογράφου μονο οργή και αγανάκτηση δημιουργεί.

Βαγγέλης Μυτιληναίος είπε...

Παιδιά τώρα είναι που δεν πρέπει να λυγίσουμε και να συνεχίσουμε με αυταπάρνηση ο καθένας αυτό που έχει αναλάβει και που μπορεί να προσφέρει... Τα πάμε πάρα πολύ καλά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ο Αγώνας μας σύντομα θα δικαιωθεί αφού πρώτα χωνέψουν τι θα πει άδολη και ακηδεμόνευτη εξέγερση μιας περιοχής υπέρ του φυσικού της περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς... Είναι τελειωμένοι και το ξέρουν γιατί διαρκώς τους κάνουμε το Βίο αβίωτο και έτσι θα συνεχίσουμε...

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!!! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ... Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!

athanasia είπε...

Ο αγώνας της Κερατέας είναι απίστευτος. Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι οι Κερατιώτες είναι γνώστες του προβλήματος, έτοιμοι να αγωνιστούν για το δίκαιο αλλά αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες είναι πράγματι κάτι μοναδικό.
Μπράβο στο λαό της Κερατέας, μπράβο στους νέους της Κερατέας, που έχουν όνειρα και ξέρουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκαιό τους.
-Συνεχίστε να ενημερώνετε το blog αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλου είδους ενημέρωση.
-κάποιος από εσάς ίσως πρέπει να μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Λαυρίου για να ενημερωθούν και οι Λαυρεώτες. Την ενημέρωση αυτή μόνοι εσείς μπορείτε να την προσφέρετε
-Εδώ στο Λαύριο γίνεται αναφορά και στα ΧΥΤΥ. Γράψτε στο blog ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι το ίδιο.

Unknown είπε...

Ελπίζω να νικήσετε,μπας και σταματήσουμε να ντρεπόμαστε για τη χώρα. Νιώθουμε οτι τη θέλουν χωρίς ανθρώπους! Καλούς αγώνες!

Kyriakos είπε...

Το Συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αττική υπολογίζεται πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.


Απορρίμματα στην Αττική
 1,8 κιλά ανά κάτοικο ημερησίως
 6,500 τόνους ημερησίως + (?????)
Α) Χωρίς να υπολογίζουμε βιομηχανικά και νοσοκ/κά απόβλητα (?)
Β) ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ (?)

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

2.300.000 τόνοι απορριμμάτων + (??????? ) εισαγόμενοι τόνοι εκτός Αττικής

 820.000 τόνοι Οργανικά ....... Που πάνε ??
 660.000 τόνοι συσκευασίες ...... Που πάνε ??
 430.000 τόνοι έντυπου χαρτιού...... Που πάνε ???
 90.000 ηλεκτρικές συσκευές ...... Που πάνε ???
 Άλλοι τόνοι εισαγόμενοι (??????????)...... Που πάνε ???


Ο τόνος χρέωσης από τον ΕΣΔΚΝΑ προς τους Δήμους και Κοινότητες είναι 40 ευρώ και πάνω ο τόνος . Μεγάλη εξαίρεση στο Δήμο Ελευσίνας που ως «επιβράβευση» λόγω του ότι έχει φτάσει την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στο 33% , πληρώνει 66 ευρώ το τόνο.


Το πρόβλημα δεν είναι το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ και η ΚΕΡΑΤΕΑ, το πρόβλημα είναι ο τρόπος «λύσης» του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων..

Όσο για τα χρήματα δεν πρέπει να μάθουμε πώς «διαχειρίζονται» ??


Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας