Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - E΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ



Όλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία στην Κερατέα στις 7μμ
(κόμβος Μητραντώνη)



προσυγκέντρωση των σωματείων στις 6,00μμ
στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας επί της Λαυρίου και πορεία στο χώρο της συναυλίας



Εδώ και 10 μέρες ο λαός της Κερατέας δίνει ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που εγκατέστησε η κυβέρνηση στην περιοχή για να υπερασπίσει τους εργολάβους και να επιβάλει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην προστατευμένη αρχαιολογική και χαρακτηρισμένη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή του Οβριόκαστρου.




Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, οι σφαίρες καουτσούκ, η πυροσβεστικές αντλίες, η θερμική ανίχνευση ανθρώπων που δοκιμάστηκαν καθώς και η απίστευτη βιαιότητα, οι συλλήψεις και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι παραπομπές με τον τρομονόμο, όχι μόνο δεν έκαμψαν την αντίσταση των κατοίκων αλλά αντίθετα ακόμα πιο μαζικά στηρίζουν το μπλόκο με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων νύχτα - μέρα για να μην επιτρέψουν την έναρξη των, εκτός όλων των άλλων, αυθαίρετων και παράνομων εργασιών.




Η κυβέρνηση της τρόικα – ΕΕ – ΔΝΤ που με το Μνημόνιο ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατεδαφίζει κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία και παροχή (Παιδεία, Υγεία κλπ) προχωράει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και το παραδίδει βορρά στα επιχειρηματικά σχέδια των κατασκευαστικών σήμερα, των εταιρειών αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών αύριο.



Το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Κερατέας και η μόλυνση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει θα δώσει τη χαριστική βολή, εκτός από τη Λαυρεωτική, στα ήδη επιβαρυμένα Μεσόγεια και το Λεκανοπέδιο ευρύτερα. Οι ΧΥΤΑ πρέπει να σταματήσουν παντού και να αντικαταστούν από ένα δημόσιο αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών με ανακύκλωση και επεξεργασία ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.



Ο αγώνας του λαού της Κερατέας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.



Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα




• Όχι ΧΥΤΑ στην Κερατέα και πουθενά αλλού


• Κάτω το Μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των εργολάβων.



• Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή.



• ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ



• Απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των συλληφθέντων κατοίκων



• ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ,

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ




==========================================================




Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 21.12.2010



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ- ΕΠΕΙΓΟΝ




ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ




• Ο λαός της Κερατέας αντιστέκεται, κρατάει και υπερασπίζεται τον τόπο του. Το κράτος καταστρέφει το περιβάλλον, φυσικό, πολιτιστικό. Στα σκουπίδια και οι αρχαιότητες. Νέα ήθη.


• Το μνημόνιο δε καθορίζει μόνο το στομάχι μας, αλλά παραδίδει στην πυρά και την πολιτιστική μας κληρονομιά.


• Ανήλικοι σύρονται στα δικαστήρια, η αστυνομία δέρνει αλύπητα, για να υπε-ρασπιστεί τους εργολάβους, τα ΜΜΕ κωφεύουν ή παραπληροφορούν, οι μα-θητές είναι στους δρόμους και η πολιτεία φροντίζει έργω να κάνουν οι δυνά-μεις καταστολής πρακτική εξάσκηση στα δακρυγόνα.



Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους.



Πέμπτη 23/12, ώρα 19.00,
στην περιοχή του Οβριοκάστρου,
εκεί που το κράτος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο και ταυτίζεται με τους μεγαλοεργολάβους, ο λαός της Κερατέας μάς περιμένει στη Συναυλία που οργανώνει, για να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τη νίκη.


Οι καθηγητές θα είναι κοντά τους.



Το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται αφορά όλους.



Υψώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε δίπλα τους , καταγγέλλουμε.



Τα θύματα πολλαπλασιάζονται.



Σήμερα ο λαός της Κερατέας, αύριο εμείς.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Δημήτρης Παπαθεοδώρου


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Αντύπας

2 σχόλια:

Aristophanes of Aegina είπε...

- ξεκινάμε άμεσα οικιακή κομποστοποίηση των οργανικών μας απορριμμάτων, αγοράζοντας ή φτιάχνοντας τον δικό μας κομποστοποιητή. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα κομποστοποιητή αλλά και να βρείτε απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης http://www.ecorec.gr/econew/index.php?option=com_content&view=section&id=12&Itemid=92&lang=el
.
Μέσω της οικιακής κομποστοποίησης θα μειώσουμε τα σκουπίδια μας κατά 40% και θα φτιάξουμε ένα πολύ χρήσιμο προιόν (κομποστ) για τον κήπο ή τις γλάστρες μας. Για όσους δεν έχουν κήπο αλλα ζούν σε διαμέρισμα υπάρχει η λύση του κομποστοποιητή μπαλκονιού!

- ξεκινάμε άμεσα ανακύκλωση συσκευασιών (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, σιδηρούχα μέταλλα, τετραπακ),
- ξεκινάμε άμεσα ανακύκλωση χαρτιού (χωριστά απο τις συσκευασίες) και το μεταφέρουμε στις ειδικές καμπάνες του Δήμου μας (αν υπάρχουν). Αν ο δήμος μας δεν έχει πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, συγκεντρώνουμε υπογραφές και στέλνουμε επιστολές, πιέζοντας να ξεκινήσει άμεσα ένα πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής χαρτιού.

΄Μια σωστότερη επιλογή είναι να ξεκινήσουμε ένα καλύτερο διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών στο σπίτι μας, δηλαδή να συλλέγουμε χωριστά το αλουμινίο (κουτιά από αναψυκτικά, μπύρες), γυαλί, πλαστικά μπουκάλια και να τα μεταφέρουμε στα κέντρα ανταποδωτικής ανακύκλωσης Συγχρόνως με τα παραπάνω πιέζουμε τον δήμο μας να δημιουργήσει σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σε κεντρικά σημεία του δήμου, ώστε ο κάθε πολίτης να μεταφέρει εκεί τα προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα υλικά.
- στο σπίτι μας συλλέγουμε χωριστά τα εξής
- τις μπαταρίες (για διάθεση στα σημεία συλλογής της ΑΦΗΣ),
- τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά απόβλητα (τηλεοράσεις, ψυγεία, μικρές ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές), και τα μεταφέρουμε στα ειδικά σημεία συλλογής που έχει καθορίσει ο δήμος, ή μετά απο τηλεφωνική συνεννόηση έρχεται στο σπίτι μας υπάλληλος του δήμου για να τα μεταφέρει στα σημεία συλλογής. Πριν όμως διαθέσουμε για ανακύκλωση τις ηλεκτρικές συσκευές, εξετάζουμε αν είναι δυνατόν να τις επισκευάσουμε ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα αλλά και να στηρίξουμε τοπικές θέσεις εργασίας.
- Τα παλιά μας έπιπλα και στρώματα, καθώς και
- τα ρούχα και παλιά παπούτσια, τα παιδικά παιχνίδια, τα μεταφέρουμε σε είδικά σημείο που υποδεικνύει ο δήμος μας και αν δεν υπάρχει ήδη, πιέζουμε τον δήμο να δημιουργήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης/ανακύκλωσης των παραπάνω υλικών, ή δημιουργούμε εμείς μια εταιρεία επαναχρησιμοποίησης.
- τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια. Τα μεταφέρουμε σε ειδικά σημεία που έχει καθορίσει ο δήμος, αν δεν υπάρχει ήδη, πιέζουμε να οργανώσει ο δήμος μας ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Η χρησιμοποίηση των μαγειρικών λαδιών για παραγωγή βιοντηζελ μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για το δήμο μας.
- τα χρησιμοποιημένα/ληγμένα φαρμακα . Τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει μπορεί αφου συλλεχθούν απο τον δήμο (σε ειδικά σημεία συλλογής) να διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα χρειάζονται. Τα ληγμένα φάρμακα μπορούν να επιστραφούν σε φαρμακευτικές εταιρείες για τελική διάθεση.

Aristophanes of Aegina είπε...

Υιοθετώντας μια τέτοια συμπεριφορά στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στον δήμο μας μπορούμε να μειώσουμε τα σκουπίδια μας κατά 70-80%, μειώνοντας την εξάρτηση μας απο ΧΥΤΑ και χτίζοντας ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους ως ενεργούς πολίτες. Οι λύσεις είναι πραγματικά στο χέρι μας!

φιλικά
Μαρία Βιτωράκη