Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

«Ο αγώνας (της Κερατέας) μας για τη Δημοκρατία συνεχίζεται...»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 23/01, στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα :


«Ο αγώνας (της Κερατέας ) μας για τη Δημοκρατία συνεχίζεται...», που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Λαυρίου (στον πλακόστρωτο δρόμο απέναντι από τις καφετέριες).


Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Ώρα συγκέντρωσης-έναρξης έκθεσης

10 : 30 π.μ.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κερατέας.
=====================================================


Γυμνάσιο Κερατέας

Μας βλέπουν σαν σκουπίδια…

θα τους ανακυκλώσουμε!Εμείς οι μαθητές της Κερατέας αρνούμαστε να δεχτούμε τη μετατροπή της όμορφης πόλης μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο 540 στρεμμάτων.

Εδώ και χρόνια είχαμε προτείνει νέες και τεχνολογικά σύγχρονες μορφές διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά η πολιτεία επιμένει πεισματικά και για μας ιδιαίτερα ύποπτα, στην κατασκευή μιας ακόμη εφιαλτικής χωματερής.

Αρνούμαστε να δεχθούμε την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και λέμε όχι σε ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

- Η Κερατέα είναι η μοναδική πόλη στην περιφέρεια Αττικής που εδώ και 25 χρόνια διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό.

- Στην πόλη μας το τελευταίο κομμάτι σωληνώσεων από αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης είναι πλέον παρελθόν.

- Οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, η κάθε οικογένεια έχει τον δικό της ατομικό κάδο σκουπιδιών ενώ η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους σε κάθε γειτονιά εφαρμόζεται χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.


Το Γυμνάσιο μας αποτελεί πρότυπο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε σχετικά ειδικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μας αδικεί λοιπόν η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να μας παρουσιάσουν ως άξεστους χωριάτες χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση.

Μήπως τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η σθεναρή αντίδραση των 30 χιλιάδων κατοίκων έχει να κάνει με την αποτροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος;


Μπορεί η απόφαση της Πολιτείας να είναι η κατασκευή χωματερής στην πόλη μας, η απόφαση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ όμως είναι αυτό να μην το επιτρέψει.

Γιατί η Πολιτεία είμαστε εμείς και όχι οι εκάστοτε πολιτικοί με τις άδικες αποφάσεις τους.

Κάποιοι μπορεί να παλεύουν για την τσέπη τους, εμείς όμως αγωνιούμε και παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον μας.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα και να δημιουργήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε…

Όσα ΜΑΤ κι αν φέρουν δεν θα τα καταφέρουν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: