Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ...


Το δελτίο τύπου - απάντηση του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνου ΛεβαντήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απάντηση στο άρθρο «Έκκληση για διάλογο στην Κερατέα» της Ε.Καρανάση (Καθημερινή 25.02.2011).


Κυρία Καρανάση,


Τα στελέχη(;) του Υπουργείου Εσωτερικών που σας έδωσαν τις πληροφορίες ότι ο αγώνας της Κερατέας είναι μάταιος και ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό να προσπαθήσουμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ, μάλλον σε άλλο υπουργείο εργάζονται και σίγουρα είναι σε στενή επαφή με όσους προσπαθούν να μην βρεθεί λύση και να συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις «δήθεν εργασίες που γίνονται στο Οβριόκαστρο» και την κατάληψη του δήμου μας από εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής (ένστολους και μη) εδώ και 77 ημέρες. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσα να δεχθώ να συζητήσω και πολύ περισσότερο να αναλάβω τέτοιο ρόλο.


Στην χθεσινή (24.02.2011) συνάντησή μου, με τον Υπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ. κ. Γ. Ραγκούση , την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Τ.Μπιρμπίλη και την Υφυπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ κ. Θ. Τζάκρη εκθέσαμε τις θέσεις μας με σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια. Τονίσαμε ότι, από το 1997 πάγια θέση της Λαυρεωτικής είναι να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα  μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, σε χώρο εντός των ορίων της και με μέθοδο που θα επιλεγούν από εμάς. Η ίδια ειλικρινής διάθεση υπήρξε και από την πλευρά των Υπουργών με τους οποίους συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και να δοθεί προτεραιότητα από όλες τις πλευρές στην αποκλιμάκωση της έντασης.


Θα πρέπει, τέλος, να γνωρίζετε και εσείς όπως και οι ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών ότι o Δήμαρχος Λαυρεωτικής:


-είναι επί κεφαλής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων, που μόνο μάταιος δεν είναι, όπως επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν


-συμμετέχει στον αγώνα από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε εδώ και 15 χρόνια, συνεχώς και με οποιαδήποτε ιδιότητα-θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου εφόσον υπάρχει και η ελάχιστη ελπίδα ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τον δίκαιο αγώνα μας,


- θα αποσυρθεί από οποιαδήποτε διάλογο, αν εκτιμήσει ότι γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου και ότι απλώς στοχεύει στην επιβολή τετελεσμένων.


Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εξήγησα στους συνομιλητές μου με σαφήνεια ,ότι η σχετική συζήτηση θα αφόρα την ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης, η οποία τονίσθηκε ότι είναι εύκολο να επιτευχθεί αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις στο σύνολό τους και τα μηχανήματα από την Κερατέα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣΥ.Γ.1 - Επισημαίνουμε τους όρους, που, κατά την άποψή μας, εφ' όσον ικανοποιηθούν, τότε θα μπούμε σε διαδικασία διαλόγου:
1) ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

2) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

3) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

4) ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. (Ο Ραγκούσης δήλωσε πως ο διάλογος θα γίνει στα πλαίσια του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού - ζητούν διάλογο και από την άλλη συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν)

5) ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ (βλ. Ντόλιος) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΖΑΚΡΗ.

6) ΕΦ' ΟΣΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: