Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας!

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Σχεδόν δυό μήνες πέρασαν από το Σάββατο 11 Δεκέμβρη που η κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το βιός των μεγαλοεργολάβων, τις μπουλντόζες που έφτασαν εκεί για να μετατρέψουν το Οβριόκαστρο σε χωματερή, να κάνουν τον αρχαιολογικό χώρο σκουπιδότοπο και την εργολάβο εταιρεία ακόμη να την κάνουν πιο πλούσια.


Τα ΜΑΤ, ως στρατός κατοχής, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, δοκιμάστηκαν νέα όπλα. Αύρα με εκτόξευση νερού, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, χημικά, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και λέιζερ πάνω στους κατοίκους της περιοχής (νέους, γέρους και μικρά παιδιά).


Η Κυβέρνηση, φανερά ταγμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στην προκειμένη περίπτωση να χαρίσει την διαχείριση των απορριμμάτων, προσπαθεί να τσακίσει κάθε αντίσταση του λαού, όπου και όταν εκδηλώνεται. Αποφασισμένη να γκρεμίσει όποιο δικαίωμα απέμεινε στους εργαζόμενους και την νεολαία, οργανώνει την αγριότερη καταστολή, γιατί ξέρει και φοβάται την ώρα που η οργή του λαού, θα γίνει ξεσηκωμός. Τα ΜΜΕ και οι τηλεοπτικοί σταρ των ειδήσεων στην υπηρεσία της διαστρέβλωσης και της απόκρυψης των γεγονότων.


Δεν τα κατάφεραν! Δεν τους τρομοκράτησαν!


Δυο μήνες αντίστασης όλου του λαού απέναντι στις δολοφονικές κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις δικαστικές διώξεις, παρά τους τραυματισμούς, ακόμη και σε ευθεία βολή, παρά τα χημικά και την τρομοκρατία των ΜΑΤ και τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης.


Αγωνίζονται με σθένος και παραμένουν στα μπλόκα
, όταν σκάνε δίπλα τους τα καπνογόνα και οι κρότου-λάμψης, συγκροτούνται και κινούνται προς τα μπρος αντί να τρέχουν πίσω, λένε όχι αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται την απόφαση κάποιων άλλων πάνω τους. Αρνούνται να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις διαθέσεις του κεφαλαίου, θέλουν να υπερασπίσουν και την ζωή τους, όλοι μαζί.


Γιατί στην Κερατέα αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ζωή,
στην αξιοπρέπεια, στο μέλλον!




Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: