Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Για την συνέντευξη Λιακόπουλου...

Η επιστολή που έστειλε ο φίλος μας Σταμάτης Παπαθανασίου, στο ΣΚΑΪ Δράση για τη χθεσινή συνέντευξη Λιακόπουλου. Θα έχουμε ανάρτηση αργά το απόγευμα για το θέμα και με το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή...

Σχετικά με την σημερινή σας εκπομπή και την συνέντευξη του κ.Λιακόπουλου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την «αντικειμενική» πληροφόρηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Δεν μπορεί οι περιβαλλοντικές σας ανησυχίες να μετρούνται από τον αριθμό των δέντρων που φυτεύετε στην Αττική και να μην ενδιαφέρεστε για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν μπορείτε να εθελοτυφλείτε στο συντονισμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και την καταστροφή Αρχαιολογικών χώρων που το ίδιο το Κράτος έχει χαρακτηρίσει με ΦΕΚ.


Μήπως δεν έχετε διαβάσει την μελέτη Οικονομόπουλου, τις προτάσεις των Οικολόγων, των 4 Οικολογικών οργανώσεων που φωνάζουν για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και όχι βιοξήρανση και ταφή.


Που είναι η ανακύκλωση στην πηγή στα σχέδια της Κυβέρνησης; Δεν ακούσαμε τίποτα γι’ αυτά από τον κ.Λιακόπουλο και εσείς δεν αντιδράσατε καθόλου. Καταλάβατε ότι τα σκουπίδια θα συλλέγονται και θα οδηγούνται στην βιοξήρανση σύμμεικτα χωρίς καμμία ανακύκλωση στην πηγή ή μπερδευτήκατε με τον ασαφή μονόλογο του κ.Λιακόπουλου.


Αφού ο κ.Λιακόπουλος μας επιτρέπει αυτοδιαχείριση γιατί δεν προχωρά σε τροπολογία του Περιφερειακού Σχεδιασμού για να κατοχυρωθούμε νομοθετικά και να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας σε τόπο και μέθοδο που θέλουμε εμείς; Πιστεύουμε ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει απλά κάποιοι δεν τολμούν να μιλήσουν.


Γι’ άλλη μια φορά πρέπει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στο Οβριόκαστρο Λαυρεωτικής. Αντιστεκόμαστε με σθένος 52 ημέρες και θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο όσο ακόμα χρειαστεί μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα μετατρέψουμε σε χωματερή έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής γης, μιας γης που παρείγε τον άργυρο για τον χρυσό αιώνα της αρχαίας Αθήνας.


Λύσεις βιώσιμες για την διαχείριση των απορριμματων υπάρχουν αλλά δεν ευνοούν τα συμφέροντα που χειραγωγούν την Κυβέρνηση στο θέμα αυτό.Για ότι επακολουθήσει από εδώ και πέρα αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι ο κ.Λιακόπουλος και η Κυβέρνηση.


Με εκτίμηση

Πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας

"ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" 


Κερατέας-Λαυρεωτικής


Σταμάτιος Παπαθανασίου

ΣΚΑΪ ΔΡΑΣΗ-Για τη συνέντευξη Λιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: