Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

4-4-2011



ΚΕΡΑΤΕΑ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την κατάσταση στην Κερατέα και τα νέα κρούσματα βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας στην περιοχή, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας την ακόλουθη δήλωση:

«Επί 4 μήνες στην Κερατέα, η κυβέρνηση περιορίζεται σε μια ακατανόητη επίδειξη δύναμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπουτσή και της κ. Τζάκρη δεν αποτελούν, λοιπόν, είδηση: Προσθέτουν μόνο στο κλίμα έντασης που η κυβέρνηση επιλέγει να τροφοδοτεί. Επισημαίνουμε λοιπόν ότι το θέμα εκκρεμεί ακόμη δικαστικά και συνιστούμε στα κυβερνητικά στελέχη να μην διαστρεβλώνουν την αλήθεια, κραδαίνοντας παλαιότερες ή ανύπαρκτες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πέρα από το δικαστικό όμως σκέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής, διασφαλίζοντας την άμεση και ειρηνική αποχώρηση των ανενεργών μηχανημάτων του εργολάβου. Η τωρινή της στάση αποτελεί παιχνίδι με τη φωτιά και προκαλεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που η ίδια υπηρετεί.

Παράλληλα ζητάμε συνολική επανεξέταση τόσο της πολιτικής για τα σκουπίδια όσο και του έργου για το Χώρο Ταφής στην Κερατέα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, ως σημείο αναφοράς για μια βιώσιμη διαχείριση σκουπιδιών χωρίς καύση και χωρίς κανένα νέο χώρο ταφής στην Αττική».


Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: