Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Σύσσωμη η ανοικτή συνέλευση της πόλης μας (Πλωμάρι –Λέσβου) η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απρίλη 2011, αποφάσισε να σας αποστείλει το παρόν κείμενο με το οποίο:

  •  Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που σα σύγχρονος δικτάτορας, επέβαλε την    παρουσία των ΜΑΤ εδώ και 120 μέρες στους δήμους σας, κάνοντας έτσι επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.
  •  Καταδικάζουμε  τη πολιτική αυτή που για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τη βία και τα ΜΑΤ σε ένδειξη ισχύος και αφήνει την αστυνομία να χτυπάει τους κατοίκους των δήμων σας , τη νεολαία σας, να γεμίζει την περιοχή σας με χημικά και να σας φέρετε σα να ήσασταν σκουπίδια και όχι άνθρωποι.
  • Καταδικάζουμε την κυβέρνηση γιατί αντί να ακούσει τα προβλήματά σας, μέρα με τη μέρα κλιμακώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, ξεχνώντας ότι δεν είστε εγκληματίες αλλά απλά προασπίζεστε την ποιότητα ζωής σας και για αυτό ο αγώνας σας είναι πέρα για πέρα δίκαιος.
  
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣΠαίρνουμε θέση και είμαστε ενάντια σε αυτήν την πολιτική, που σκοπό έχει να κάμψει την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό σας να χτυπήσει όποιον και όποια προσπαθεί να αντιδράσει .

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας και λυπούμαστε που δεν είμαστε κοντά να σας βοηθήσουμε έμπρακτα . Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας και παρακαλούμε να το συνεχίσετε μέχρι να αποχωρήσει η αστυνομία και να αρχίσει ο πραγματικός διάλογος. Να συνεχίσετε τον αγώνα σας μέχρι να γίνει δεκτή η πρότασή σας και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει από τους σας σε τόπο που ήδη έχετε υποδείξει με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.

Η νίκη σας είναι νίκη όλων μας απέναντι σε μια πολιτική που χειροτερεύει σταθερά τη ζωή μας, που μας έθαψε κάτω από το μνημόνιο, που μας εκβιάζει καθημερινά χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόσχημα, που αφήνει να μας κυβερνούν 4-5 μεγάλες τράπεζες και οι μεγαλομέτοχοί τους.

Ας το πάρουν χαμπάρι ότι ξυπνήσαμε και δεν τους φοβόμαστε. Μέσα από την καρδιά μας καλή δύναμη στο δίκαιο αγώνα σας.

Θα νικήσετε και μαζί σας θα νικήσουμε όλοι και όλες

==================================================================


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
8-9-10/4 στο μπλόκο της ΒΙΟΠΑ

Συμπληρώνονται 120 μέρες από την βάρβαρη εισβολή και στρατιωτική κατοχή μιας ολόκληρης πόλης από τις δυνάμεις καταστολής της χούντας  κυβέρνησης-εργολάβων και ΕΕ. 120 μέρες μεγαλειώδους αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αντιστέκονται. Όρθιοι, δείχνοντας το δρόμο του αγώνα σε όλο τον εργαζόμενο λαό, που δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση στα χρονικά από την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
           
Στην Κερατέα συντελείται ένα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Πρόκειται για μια ακόμη έκφραση της κυβερνητικής πολιτικής, της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους.  Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την πραξικοπηματική και φωτογραφική παράδοση του όλου έργου σε εκπροσώπους του κατασκευαστικού κεφαλαίου, υιοθετώντας πανάκριβες λύσεις με θηριώδη εργοστάσια. Στην πολιτική αυτή συντάσσεται και ο περιφερειάρχης Αττικής. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς και η μετακύλιση του κόστους στους κατοίκους ακόμη και με τριπλασιασμό των δημοτικών τελών για τα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.

Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις, που μπορούν να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα των αστικών απορριμμάτων με τρόπο οικονομικό, μη επιβλαβή περιβαλλοντικά και χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής στις πόλεις. Με πολιτικές που θα προτάσσουν την πρόληψη-μείωση, τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Που θα αντιμετωπίζουν με ορθολογικό και επιστημονικό τρόπο την διαχείριση του μικρού υπολείμματος που μπορεί να προκύπτει με μικρές μονάδες ανά περιοχή. Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχει καταθέσει τέτοιες προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο η ουσιαστική λύση προοπτικής για τα στερεά αστικά απόβλητα, μπορεί να αναζητηθεί μόνο, σε μια πορεία ανατροπής της σημερινής καπιταλιστικής συγκρότησης και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ.  
          
Ο λαός μαθαίνει το ψέμα των πολιτικών και τη βία της αστυνομίας, με τα οποία επιβάλλεται η βούληση των καρτέλ, των μεγαλοεργολάβων, του κεφαλαίου. Όμως ενώνεται, οργανώνεται, αντιστέκεται, με συμπαράσταση από κλάδο σε κλάδο κι από τόπο σε τόπο. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, με ένα οργανωμένο και συντονισμένο κίνημα διαρκούς αντίστασης στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, παντού, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος, μπορούμε να νικήσουμε. Κανείς δε θα μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα!
          
Το πολιτιστικό τριήμερο στο «Άπαρτο Κάστρο» του μπλόκου της ΒΙΟΠΑ, είναι μια ακόμα ευκαιρία να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα, να δώσουμε και –κυρίως- να πάρουμε κουράγιο. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα δώσει για άλλη μια φορά το ‘παρών’: Γιατί η τέχνη είναι ζωή. Αλλά και η ζωή είναι τέχνη: μας το δείχνει καθημερινά η Κερατέα και οι κάτοικοί της, με τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους!                                                   ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! 

            ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ!

       ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: