Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης της έντασης στην Κερατέα, αναλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και ζητούν επείγουσα συνάντηση μαζί του για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για απεμπλοκή.  

Το θέμα της συνεχιζόμενης βίαιης αντιπαράθεσης στην Κερατέα, τέθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους και προς τους Ευρωπαίους Επιτρόπους κκ. Ποτότσνικ και Δαμανάκη. Σε συνάντησή εργασίας που οργανώθηκε την Παρασκευή 8.4 στο γραφείο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα με συμμετοχή ευρωβουλευτών, βουλευτών και ΜΚΟ, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος έθεσε εκ μέρους του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου το ζήτημα ότι χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. ένα έργο που πυροδοτεί κοινωνικές συγκρούσεις μεγάλης έντασης και διάρκειας.  Η απάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ ήταν ότι τέτοιες χωροθετήσεις αποτελούν μεν εσωτερικό θέμα των χωρών μελών, πολιτική όμως της Ε.Ε. είναι να κατασκευάζονται χώροι ταφής μόνο ως έσχατη λύση, και η επίλυση τέτοιων ζητημάτων να γίνεται ειρηνικά.

                                                        Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

4 σχόλια:

sotos206 είπε...

ο προδότης φιλοσκοπιανός Τρεμόπουλος εγινε και μεσαζων για την Κερατέα ;;;;;; πεταξτε εξω ολα τα αντρεικελα απο τον αγωνα σας !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μάρκομ Ξ είπε...

Το μόνο που αξίζει να κρατηθεί από την όλη προσπάθεια είναι η δήλωση ότι οι χώροι ταφής πρέπει να εφαρμόζονται ως έσχατη λύση.
Κατά τα άλλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα έπρεπε να είναι ευθέως αντίθετοι με το ΧΥΤΑ και όχι να μιλούν για "αποκλιμάκωση της έντασης" σαν να πρόκειται για συμμορίες που συγκρούονται. Η ευθύνη της βίας βαρύνει αποκλειστικά τους εργολάβους και τα μακρυά τους χέρια (κυβέρνηση, περιφέρεια). Οι τοποθετήσεις που επιρρίπτουν έμμεσα ή άμεσα ίδιο μερίδιο ευθύνης και στα δυο μέρη είναι τουλάχιστον αφελείς, αν όχι εκ του πονηρού.

Μάρκος είπε...

Ξύπνησαν και οι "μαϊμού" οικολόγοι ξαφνικά;