Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αϊνστάιν, η αέναη βλακεία και τα ταξίδια στο χρόνο

Πέρασε μία εβδομάδα από την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας και όλα μοιάζουν ίδια, όπως ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2003. Προς τι οι επευφημίες και οι δηλώσεις περί κατάκτησης και ενός βήματος μπροστά; Μάλλον πρόκειται για μία μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη που αφορά τα ταξίδια στο χωροχρόνο. Ποιες κοσμικές σήραγγες (σκουληκότρυπες), ποιες λευκές και μαύρες τρύπες; Το ελληνικό κοινοβούλιο καταργεί μετά από την κοινή λογική και τις επιστημονικές θεωρίες, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου. Γιατί με αυτή την τροπολογία κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο παρελθόν, στο 2003!!!

Με την συγκεκριμένη τροπολογία προτείνεται μία ακόμα διαθέσιμη τοποθεσία για χωροθέτηση της ΟΕΔΑ «Νότιο παύλα Ανατολικής Αττικής» (έτσι το διάβασε ο μπούρας στη βουλή) όπως ακριβώς περιγράφεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Η χθεσινή δήλωση του σγουρού, ακόμα μία, είναι ξεκάθαρη: «Δημιουργούμε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις όχι μόνο στη Φυλή αλλά και στο Γραμματικό και τη Κερατέα. Δηλαδή, γίνεται εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), που είναι ψηφισμένος από τη Βουλή, νόμος του κράτους…»

Η τροπολογία και το δελτίο τύπου του κυρίου δημάρχου θα σχολιαστούν τις επόμενες ημέρες, όταν θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία. Είναι όμως απογοητευτικό πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πραγματικά απογοητευτικό, πως μετά από 16 χρόνια, μετά από το μεγαλείο των 128 ημερών, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Ο Αϊνστάιν είχε πει: «Δύο πράγματα δεν έχουν τέλος, η βλακεία και το σύμπαν! Και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος...» Η μελέτη της ιστορίας και η καταγραφή της καθημερινότητας αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε. Η βλακεία, η αλαζονεία, η μικροπρέπεια και η μικροπολιτική μας οδηγούν ξανά σε ένα μεγάλο και μακρύ αγώνα.

Η διαφορά με το πριν είναι πως τώρα ξέρουμε.

Μπορεί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, είτε γιατί είναι ευκολόπιστοι, είτε γιατί έχουν ανάγκη, αλλά είναι λίγοι. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Η πλειονότητα του κόσμου όμως δεν είναι έτσι. Δεν ψαρώνει. Και η πλειονότητα, σε αυτή την περίπτωση, δεν εκφράζεται ούτε από κοινοβουλευτική ούτε από δημοτική πλειοψηφία. Εκφράζεται όπου και όταν πρέπει, όπως ξέρει. Το έχει αποδείξει και θα το πράξει ξανά όταν χρειαστεί.

Το να αγωνίζεται κάποιος για τον τόπο του, τους ανθρώπους του, το περιβάλλον, το δίκαιο και την αξιοπρέπειά του είναι ιερή υποχρέωση. Είναι ένας όμορφος αγώνας και μια υπέροχη ιδέα που όμως πάντα θα βρίσκει εμπόδια.

Στο κάτω κάτω ο Αϊνστάιν είχε πει και το εξής: «Οι πιο υπέροχες ιδέες θα βρίσκουν πάντα βίαιη αντίσταση από ηλίθια μυαλά...»

Καλή συνέχεια...

Υ.Γ. – Για αύριο έχει οριστεί η δίκη για τους κατηγορούμενους των πρώτων δύο ημερών. Αφορά τους τρεις δημάρχους Κερατέας, τους δύο εν ενεργεία τότε αντιδημάρχους και έναν πολίτη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: