Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ


Την ίδια περίοδο που οριστικοποιείται ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός της Αττικής, σύμφωνα με τον οποίο η Κερατέα (Οβριόκαστρο και Φοβόλες) είναι ΕΚΤΟΣ σχεδιασμού (δεν προβλέπεται ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο) και όλα δείχνουν πως φτάνουμε στην τελική δικαίωση του Αγώνα της Κερατέας, τα δικαστήρια για τους συμπολίτες μας συνεχίζονται. 

Ήδη στις 9/9 στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών 6 συναγωνιστές από την Κερατέα έλαβαν αναβολή και παραπομπή στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο. 

Αύριο Πέμπτη 22/9 δικάζονται 5 συναγωνιστές από την Κερατέα για τα επεισόδια των πρώτων ημερών της εισβολής (15/12/2010) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Πούλμαν αναχωρεί στις 8 το πρωί από το Δημαρχείο Κερατέας. 

Στις 10/10, μετά από αναβολή, δικάζεται ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ηθική αυτουργία και οργάνωση της αντίστασης κατά της αρχής. 

Στις 25/10 δικάζεται πάλι ο κ. Σταύρος Ιατρού (πρόκειται για νέα δίωξη που μόλις το Σεπτέμβριο κοινοποιήθηκε) για την οργάνωση του χώρου του Οβριοκάστρου με τα φυλάκια στο Πλημμελειοδικείο. 

Για το επόμενο διάστημα αναμένεται, μετά από αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων, να προσδιοριστούν οι ημερομηνίες για 5 ακόμα δίκες που εκκρεμούν. Υπενθυμίζουμε ότι έως τώρα υπάρχουν απαλλακτικά βουλεύματα και σε όλες τις υποθέσεις που έχουν εκδικασθεί οι συμπολίτες μας έχουν αθωωθεί, κάτι που αποτελεί ηθική δικαίωση του Αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: