Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

103 ημέρες - Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα γιαούρτι...

Προς τους "φίλους" μεγαλοδημοσιογράφους...


103 ημέρες κατοχής

103 ημέρες παρανομίας του (παρα)κράτους

103 ημέρες άγριας καταστολής και βίας

103 ημέρες εκατοντάδων τραυματιών

103 ημέρες ρίψης δακρυγόνων σε ευθεία βολή, σε αυλές σπιτιών και σε μπαλκόνια

103 ημέρες μία αποβολή και ένα έμβρυο νεκρό

103 ημέρες 37+ κατηγορούμενοι "τρομοκράτες"

103 ημέρες παραπληροφόρησης

103 ημέρες  σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ φορολογούμενων πολιτών σε μετακινήσεις, 
       χημικά, νοσήλια, φθορές οχημάτων, διοικητική μέριμνα, περιφρούρηση καταπατητών

103 ημέρες οικονομικού αποκλεισμού της Λαυρεωτικής

103 ημέρες ήττας του (παρα)κράτους


ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ

ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ;



Υ.Γ. - Δεν θα βάζαμε υστερόγραφο, αλλά μας πρόλαβε το σημερινό άρθρο του κ. Παπαχελά στην Καθημερινή, να μας επιβεβαιώσει. Για τρεις μήνες ήταν σφόδρα εναντίον μας και ακόμα είναι. Απλά, τώρα αναρωτιέται τι γίνεται στην Κερατέα!!! Απολαύστε τον "Παραλογισμό του κ. Παπαχελά..."

Παραλογισμός στην Κερατέα

Του Aλεξη Παπαχελα

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει στην Κερατέα ή μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό που πρέπει να βρει κάποια λύση. Υποτίθεται ότι όλη η φασαρία γίνεται γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί έναν ΧΥΤΑ. Αυτήν τη στιγμή, όμως, δεν γίνεται τίποτα στην επίμαχη περιοχή, δεν κουνιέται ούτε μπουλντόζα ούτε εκσκαφέας, τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό όγκο δυνάμεων εκεί χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς προστατεύει.

Σίγουρα, πάντως, ο νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ισχύει στην περιοχή. Ο δρόμος για το Λαύριο έχει κλείσει εδώ και μήνες και το κράτος δεν τολμά να τον ανοίξει. Οι αστυνομικές δυνάμεις βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να καίγονται, δέχονται βόμβες μολότοφ, απειλούνται με όπλα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γιατί η κυβέρνηση φοβάται την κλιμάκωση της βίας, ακόμη και ένα θύμα. Δεν υπάρχει, βέβαια, άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μα καμιά, στην οποία αυτά τα φαινόμενα να γίνονται ανεκτά χωρίς καμιά ουσιαστική τιμωρία για κανέναν. Οι κάτοικοι μπορεί να έχουν πολλά δίκια και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης οφείλουν να συζητήσουν και άλλο μαζί τους. Δεν μπορούν όμως κάποιοι εξ αυτών να συμπεριφέρονται σαν μέλη συμμοριών που δεν σέβονται τίποτα.

Αυτήν τη στιγμή, στην Κερατέα, συμβαίνει ό,τι χειρότερο. Το περιώνυμο έργο δεν προχωράει και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσει. Το κράτος και ο νόμος εξευτελίζονται καθημερινά. Οι αστυνομικοί ζουν το δικό τους δράμα και μάλιστα τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υφίστανται όλη αυτή την ταλαιπωρία, αφού το έργο που υποτίθεται ότι προστατεύουν απλά δεν εκτελείται. Ενα μέρος των κατοίκων έχει «ξεφύγει» και έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο Φαρ Ουέστ λίγο έξω από την Αθήνα. Ενας ακόμη νεοελληνικός, παράλογος «γόρδιος δεσμός» περιμένει τη λύση του, αλλά ταυτοχρόνως γελοιοποιεί κάθε μέρα στην πράξη κάθε έννοια πολιτισμένης κοινωνίας και σοβαρού κράτους.

5 σχόλια:

Αιγιαλός είπε...

http://egialos.blogspot.com/2011/03/blog-post_5583.html

Giannos Sygrafeas είπε...

Καταρχήν συγχαρητήρια για την δημιουργία του blog σας και για την αγωνιστικότητά σας -κόντρα στις σύγχρονες τάσεις του "καναπέ".

Σχετικά με το ΥΓ σας που αναφέρεται στον "πολύ" κύριο Παπαχελά, ο οποίος δεν μου είναι συμπαθής, όπως και ο ΣΚΑΙ -αλλά μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τώρα- για ευνόητους λόγους. Να σημειώσω ότι δεν έχω διαβάσει τι έχει γράψει μέχρι τώρα αλλά καταλαβαίνω που θα κινείται. Διάβασα όμως το σημερινό του άρθρο (23-3-2011) και με βρίσκει σχεδόν σύμφωνο. Έχει δίκιο ο άνθρωπος αν και -φυσικά- δεν λέει όλη την αλήθεια. (Πώς να την πει εξάλλου αφού Παπαχελάς = σύστημα). Αν ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα έμενε η Λ.Λαυρίου κλειστή (για ΚΑΝΕΝΑ λόγο), με κίνδυνο να συμβούν θανατηφόρα τροχαία στον δρομάκο της Πλάκας, όπου πλέον καθημερινά κινούνται όλες οι νταλίκες από και προς το λιμάνι του Λαυρίου, μαζί με χιλιάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα μα και πούλμαν με μαθητές και λοιπούς "διαβάτες". Φυσικά αν ήμασταν κράτος θα γινόντουσαν επιλογές (πχ για την κατασκευή ΧΥΤΑ) με λογικές διαδικασίες.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Τι περιμένετε αδέρφια να γίνει; Να ξυπνήσει το κράτος; Να αφυπνισθεί η Δικαιοσύνη; Αφού το ξέρετε ότι δεν θα γίνει... Τι πρέπει να κάνουμε τώρα;

Επειδή πάντα πρέπει να ζυγίζουμε τις καταστάσεις, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή και ισχύει τώρα.

Καλή συνέχεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ είπε...

Συμπέρασμα:
Τα γιαούρτια βοηθούν στην όραση κυρίως των πολιτικών που δεν διαθέτουν τσίπα. Φάε ένα γιαούρτι για να δεις …κ. Χριστίνα ...:))))

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ είπε...

http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/10_23.html?spref=fb

Το γιαούρτι του Πάγκαλου τον λαό ενώνει …μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι (για να μην ξεχνιόμαστε:)

une enfant gâtée είπε...

Γράφτηκαν τόσα πολλά για αυτό το γιαουρτι. Εγινε τόση σπεκουλα για αυτό το γιαουρτι....

Αλλά,στα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν γραφτηκε τίποτα για τα ΜΑΤ που προστατευαν τον ...κ. Αντιπροεδρο προκειμένου να κάνει το αυτονοητο, συνμιλήσει με τους ψηφοφόρους του...

Όταν το δημοκρατικό δικαιωμα των πολιτών αντιμετωπιζεται με καταστολή,το γιαουρτι ειναι ένας ευγενεστατος τρόπος να πει...basta.