Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας...

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


www.anespa2001.blogspot.com


E-mail:
anespa2001@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ


Ο Αναπτυξιακός & Επιστημονικός Σύνδεσμος Πολιτών Ανατολικής Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του, στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που αντιστέκονται σθεναρά στην πρωτοφανή βία των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ.


* Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον με πρώτιστη σημασία στον πολίτη, με τη συμμετοχή του πολίτη και λέμε ΟΧΙ στη διαχείριση των απορριμμάτων της ΑΤΤΙΚΗΣ , η οποία οδηγεί σε ξεπερασμένες και περιβαλλοντολογικά ασύμφορες επιλογές, απαιτούμε δε διάλογο από μηδενική βάση.


* Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι και δικός μας αγώνας για ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον, για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον και σεβασμό πρώτα από όλα και πάνω από όλα στον άνθρωπο.


* Συμφωνούμε στα επόμενα σημεία τα οποία προτάσσονται από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας και τα προσυπογράφουμε:


α. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ852/Β/03-09-1980)


β. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 10707Β/29-12-1995)


γ. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α.υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων.


δ. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων. Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων).


ε. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.


στ. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980 (ή μάλλον ήταν, αφού ο τότε περιφερειάρχης Αττικής "αποφάσισε και διέταξε" "άρση της αναδάσωσης" τον Αύγουστο του 2007, την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν.... (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων).


ζ. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης "μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος").


ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση:


* Να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής από την περιοχή.


* Να σεβαστεί το νόμιμο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κερατέας , και να αναζητήσει άλλη επιστημονικά ορθή και δικαιότερη λύση.


* Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα όλου του έθνους που εισάγει κάθε μορφή δράσης και απορρίμματα όλης της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια της εφαρμόζοντας έναν δίκαιο εθνικό σχεδιασμό.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: