Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Διαδημοτική συγκέντρωση συμπαράστασης - Ψήφισμα δήμου Μαρκοπούλου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια
στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους Δήμους Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, αλλά και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων (φανάρια - Λαγονήσι), συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και του Δήμου Λαυρεωτικής γενικότερα, οι οποίοι εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες βρίσκονται στους δρόμους και αντιστέκονται ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι Δήμοι Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου και Παιανίας- Γλυκών Νερών καλούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων να βρεθούν στο σημείο της συγκέντρωσης για να εκφράσουν έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, οι οποίοι ζητούν να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, να απομακρυνθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης επιστημονικά αποδεκτής, περιβαλλοντικά ορθής, οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.


ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Πέτρος Φιλίππου

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Κώστας Λεβαντής

ΚΟΡΩΠΙΟΥ Δημήτρης Κιούσης

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Σωτήρης Μεθενίτης

ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ Δημήτρης ΔάβαρηςΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

====================================================================

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, 30-03-2011.    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού  προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να  ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξευρεθεί μια κοινά  αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και την δημιουργία παράλογων συνθηκών εμφυλίου πολέμου, με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου

ο Δήμαρχος

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

2 σχόλια:

Staroad είπε...

Συγχαρητήρια για το θάρρος όλων των κατοίκων και την κίνηση συμπαράστασης των δημάρχων.

teta είπε...

μπράβο στους κατοίκους της Κερατέας..ο αγώνας τους είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ΄Ελληνες..ο απλός κόσμος αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και δίνει μάθημα ζωής στις επόμενες γενεές
ΤΕΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ