Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Μια άλλη άποψη για την Κερατέα...

Στο νέο τεύχος του LIFO Magazine φιλοξενείται και η δική μας άποψη για τα όσα βιώνουμε, εδώ και 4 μήνες, στην Κερατέα. Ευχαριστούμε το LIFO που τόλμησε να δώσει βήμα και σ' εμάς.

Μια άλλη άποψη για την Κερατέα
από το http://antixyta.blogspot.com

Τι είναι αυτό που δεν λένε τόσο καιρό τα μέσα ενημέρωσης για την Κερατέα;

Δεν λένε πως ο χώρος προστατεύεται από 2 νόμους του κράτους: α) Κηρυγμένη Αρχαιολογική Ζώνη Α’ Προστασίας (ΦΕΚ 852/B/29.12.1995). β) Κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 852/Β/03.09.1980). Επίσης, πληροί άλλα 5 κριτήρια αποκλεισμού. Σημασία, όμως, δεν έχει τι δεν λένε τα ΜΜΕ, αλλά τι λένε. Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα αποκρύπτει όλα τα παραπάνω, όπως και τις υπέρ μας αποφάσεις των δικαστηρίων.

Είναι άδικο που σας καταλογίζουν ότι λειτουργείτε ως «κράτος εν κράτει», μη επιτρέποντας να γίνει το έργο;

11.12.2010, 4 τα ξημερώματα. Πάνω από 1.000 αστυνομικοί εισβάλλουν στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, συνοδεύοντας μηχανήματα του εργολάβου που δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας. Το ίδιο μεσημέρι ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα. Εκείνοι τον αγνοούν. Ξυλοδαρμοί και ευρεία χρήση χημικών αποτελούν καθημερινότητα από τότε για τους κατοίκους. Τις επόμενες μέρες δικαστικές αποφάσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα απαγορεύουν τις εργασίες. Τις αγνοούν κι αυτές. Για εμάς δεν ισχύει το «κράτος εν κράτει», αλλά το ότι το «παρακράτος κυβερνά». Για πόσο ακόμα, άραγε;

Δεν θέλετε καθόλου να γίνει το έργο;

Κανένα έργο στον αρχαιολογικό χώρο. Άμεση αποχώρηση της Αστυνομίας και των εργολάβων. Διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε με σύγχρονη μέθοδο και σε κατάλληλο χώρο που ήδη έχει προταθεί, εντός των ορίων της περιοχής μας. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί φωτογραφία-αντίγραφο εκατοντάδων άλλων έργων σε όλη την Ελλάδα. Συνολικό κόστος διαχείρισης: 1,2 δισ. ευρώ. Κανένα κέρδος για το κράτος και τον πολίτη. Εσείς θα συναινέσετε σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης Ελλάδας; Εμείς, όχι.

Θεωρείτε πως σε αυτή την «ειδική» σχέση που έχει δημιουργηθεί με την Αστυνομία η ευθύνη είναι καθαρά των δυνάμεων καταστολής; Εσείς ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε βία;

Καταρχάς, είμαστε αμυνόμενοι, όχι επιτιθέμενοι. Έχουμε εξαφανίσει όλες τις ζαρντινιέρες για να αποφύγουμε ατυχήματα. Η αλήθεια είναι πως ούτε η Αστυνομία ασκεί βία. Όλα οφείλονται στον κακό εξοπλισμό της. Μακριά και βαριά κλομπ, δύσκολα στον χειρισμό, προσγειώνονται στα κεφάλια των κατοίκων και στα οχήματά τους. Οι εκτοξευτήρες δακρυγόνων εκπυρσοκροτούν μόνο όταν βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος και σε ευθεία βολή προς τους κατοίκους.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: