Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - Keratea Art Resistance Festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκλεισε τις πύλες του το Φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού που διεξήχθη στην πόλη της Κερατέας ως απάντηση στις βάρβαρες και αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στη θέληση και τις προτάσεις του Δήμου και των πολιτών της Λαυρεωτικής.

Η απόλυτη επιτυχία του ήταν πνοή ζωής για τους κατοίκους που εδώ και 4 μήνες είναι στους δρόμους διεκδικώντας την διαχείριση των δικών τους σκουπιδιών με σύγχρονους και απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Το Φεστιβάλ εκτός των εξαιρετικών συμμετοχών του φιλοξένησε με χαρά και αισιοδοξία την στήριξη χιλιάδων πολιτών που έδωσαν το δυναμικό παρόν.

Χθες το απόγευμα, τελευταία ημέρα γιορτής πολιτισμού και αντίστασης ένας Αγωνιστής και σύμβολο Εθνικής Αντίστασης ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε κοντά μας για να μας υπενθυμίσει πως ο λαός είναι κυρίαρχος και πως αυτό οφείλουν να το σέβονται οι κυβερνώντες.

«Πάνω από όλα κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από το γραφείο του κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε «πρώτα ο πολίτης», πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας.»

Το ίδιο απόγευμα στο Φεστιβάλ βρέθηκε και ο κ. Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλοντας να στηρίξει ειλικρινά και απρόσκοπτα την προσπάθεια της Κερατέας δε θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση παρά μονάχα να μπει μέσα στον κόσμο και μοιραστεί τη χαρά του πολιτισμού συνομιλώντας με πολίτες. Τέλος κοντά μας βρέθηκε ο κ. Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. κ. Γιάννης Μπανιάς και Βασίλης Πριμηκύρης μέλοι της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο καθηγητής εργατικού δικαίου και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο Δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος.

Θα ήταν μεγάλη μας παράληψη αν δεν ευχαριστούσαμε από καρδιάς όσους βρέθηκαν και με όποιο τρόπο επέλεξαν εκείνοι, δίπλα μας, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα μας. Η τέχνη και η αλληλεγγύη έδωσαν ένα μάθημα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να παρακάμψουν τη θέληση του λαού. Εις το επανιδείν.


ΕΠΕΙΔΗ Σ' ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ:



«Αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι ένα συγκλονιστικό έπος. Ξυπνήστε Έλληνες!»

Δε θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι λιγότερο από τον Μίκη Θεοδωράκη. Σταράτα λόγια, κοφτά και σε απόλυτη συνέπεια με την ιστορία του.

Λόγια που είχαν αποδέκτες όχι μόνο τους ελεύθερους πολιορκημένους κατοίκους της Κερατέας αλλά και όλη την Ελλάδα.

Συγκινητική και η σεμνότητα του Μίκη Θεοδωράκη μου μόλις συνειδητοποίησε πως η επίσκεψή του στην πόλη μας εξελίσσεται σε συλλαλητήριο άλλαξε άρδην την ημέρα και την ώρα άφιξής του.

Σε συνομιλία μαζί του το προηγούμενο απόγευμα, ακούσαμε έκπληκτοι πως σκοπός του δεν ήταν να κάνει μια πολιτική εμφάνιση αλλά να συνομιλήσει και να βρεθεί στο πλάι των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και 4 μήνες δίνουν τον δικό τους δίκαιο αγώνα.

Το σεβαστήκαμε…πως αλλιώς; Το φυλάξαμε όσο ήταν δυνατόν και όσο μπορούσαμε…Και τον ευχαριστούμε που στάθηκε δίπλα μας ειλικρινά και χωρίς φτιασίδια. Ας μας συγχωρήσει που ο κόσμος ήταν πολύς. Η δίψα όμως για δικαιοσύνη είναι μεγάλη και η αγωνία μας για το αύριο των ζωών μας δε μπαίνει σε καλούπια.

Γιατί όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης «Ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες για να διασώσουν την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπεια τους. Ο αγώνας είναι τίμιος και στο τέλος θα κερδηθεί».


Υ.Γ. - Θα επανέλθουμε στα του "πολύ πετυχημένου Φεστιβάλ", όπως φυσικά το είδαμε εμείς. Τα γεγονότα τρέχουν και πριν λίγη ώρα είχαμε πάλι ΠΑΡΕΛΑΣΗ...

1 σχόλιο:

Ειρήνη είπε...

Και του χρόνου,να συναντηθούμε ξανά,σε μία ελεύθερη Κερατέα!!!!Καλή συνέχεια και καλή αντάμωση!