Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, ένα μήνα και περισσότερο από την 11η Δεκεμβρίου 2010, που τα ΜΑΤ εισέβαλαν ύπουλα και άνανδρα τα χαράματα στον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου για να τον μετατρέψουν σε χωματερή, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, αυτοργάνωση και ελπίδα για την τελική δικαίωση.




Η τεράστια συμπαράσταση απ΄ολη την Αττική, την Ελλάδα, τους Δήμους, οργανώσεις, συλλόγους, φορείς, κόμματα, την Εκκλησία, καλλιτέχνες, γελοιογράφους, πνευματικούς ανθρώπους είναι ανεπανάληπτη.




Παρ’ολη την προσπάθεια αποσιώπησης των γεγονότων, κατασυκοφάντησης του αγώνα από τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του εθνικού μας εργολάβου και των φίλων του, οι κάτοικοι της Κερατέας και των γειτονικών δήμων δεν υποκύπτουν, δεν συμβιβάζονται, δεν φεύγουν από τα οδοφράγματα.




24 ώρες το 24ωρο όλη η κοινωνία της πόλης ανδρες γυναίκες παιδιά, έφηβοι, απόμαχοι του ΚΑΠΗ βρίσκονται στις επάλξεις παρ΄ όλο το κρύο, την βροχή, την υγρασία, με φωτιές τα βράδια στην λεωφόρο Αθηνών Λαυρίου, με το στέκι ενημέρωσης που δημιουργήθηκε, με εκδηλώσεις και προπάντων με υψηλό φρόνημα.



Σας ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο χώρος που προορίζεται για ΧΥΤΑ είναι Αρχαιολογικός (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995), βρίσκεται στον Διαρκή Κατάλογο Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει χαρακτηρισθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 852/Β/3-9-1980). Για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου έχει εκδοθεί από τον Δήμο Κερατέας και την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής βιβλίο που έχει σταλεί το 2008 από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης στον Εισαγγελέα για προκαταρτική εξέταση. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ουδέποτε συνεδρίασε για να αποφασίσει όπως ο αρχαιολογικός νόμος σαφώς οριζει.




Επίσης καταγγέλουμε την παραπληροφόρηση που διοχετεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, ότι το έργο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο Επικρατείας. Εκκρεμούν όχι μόνο μια, αλλά πολλές προσφυγές (περιβαλλοντική έγκριση, απαλλοτριώσεις άρση αναδάσωσης) που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ. Μέχρι τότε το έργο κρίθηκε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (Ειρηνοδικείο Λαυρίου 29/12/2010) και δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει. Η απόφαση περί αναστολής από την Επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας στις 10/1/2011 που τόσο παραποιήθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα αναφέρει διαρκώς τον όρο ΧΥΤΑ. Τι έχουν να πουν ολοι αυτοί που μιλούν ακόμη για ΧΥΤΥ ή ακόμη για ΧΥΤ;





Λύσεις όμως υπάρχουν. Αν είχε εφαρμοσθεί η Ανακύκλωση στην Αθήνα και τον Πειραιά δεν θα χρειαζόταν ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στο Γραμματικό. Επίσης από το Πολυτεχνείο Κρήτης υπάρχει πρόταση του καθηγητή Αλέξανδρου Π. Οικονομόπουλου με βιβλίο που παρουσιάστηκε το 2009 στο Δημόκριτο με τίτλο «Διαμόρφωση και συγκριτική αξιολόγηση εναλλακτικών εθνικών σχεδίων διαχείρισης αστικών απορριμάτων» που απορρίπτει τον περιφερειακό σχεδιασμό. Γιατί τέλος δεν αφήνουν κατά μικρές ενότητες οι Δήμοι να διαχειρίζονται τα δικά τους απορρίματα όπως π.χ ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Δήμος Σαρωνικού στην νότια Αττική;





Επειδή η ελληνική κοινωνία αυτό τον καιρό είναι πολύ πιεσμένη και σε αναβρασμό ας προσέξουν οι ιθύνοντες μήπως η Κερατέα πάρει διαστάσεις που δεν τις φαντάζονται. Ας θυμηθούν τα Μέγαρα στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973…




ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ



ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ





Για πληροφορίες:

Οβριόκαστρο Κερατέας - antixyta.blogspot.com


Το κείμενο θα μοιραστεί σε συμπολίτες μας στο κέντρο της Αθήνας...



 

1 σχόλιο:

the just είπε...

Γνωρίζει κανείς τι έγινε με το www.keratea.gr; Κατέβηκε; Μεταφέρθηκε; Άλλαξε site;